Anglia: ismét vizsgálatot indíthatnak Clattenburg ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.03. 12:11
A Southampton arra kéri az angol Labdarúgó-szövetséget (FA), hogy indítson vizsgálatot Mark Clattenburg ellen. A „szentek” azt sérelmezik, hogy a játékvezető sértő hangnemben beszélt Adam Lallanával az Everton ellen 2–1-re elveszített bajnokin.

A Daily Mail beszámolója szerint a Southampton játékosa azt kifogásolta a december 29-én rendezett találkozón, hogy Clattenburg többször is kedvezőtlen ítéletet hozott a „szentekre” nézve. Lallana nem is bírta idegekkel, a 89. percben reklamálásért sárga lapot kapott a bírótól, aki az eset közben állítólag olyan hangnemben beszélt a vétkes futballistával, ami nem méltó egy játékvezetőhöz.

Az ügyet nemcsak az angol szövetség, de Mike Riley, a bírói testület vezetője is vizsgálja, és nem elképzelhetetlen, hogy Clattenburgöt megfosztják a hétvégi Arsenal–Tottenham FA-kupa-mérkőzés levezetésétől.

A 38 esztendős játékvezetőnek nem először kell magyarázkodnia: 2012. október 28-án a Chelsea–Manchester United (2–3) rangadón a hazaiak két játékosa, John Obi Mikel és Juan Mata panaszkodott arra, hogy a bíró „megengedhetetlen hangnemben” beszélt velük, ám az ügynek végül nem lett komolyabb következménye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik