Anglia: „ingyen” is megválna a Charltontól az Újpest-tulaj apja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.27. 18:22
null
Duchatelet egyre jobban szeretne megválni a Charltontól (Fotó: AFP)
Roland Duchatelet egy éve próbálja eladni a Charlton Atleticet – mindhiába. A belga üzletember viszonya a szurkolókkal jó ideje megromlott, rendszeresen tüntetnek ellene, sőt Belgiumba is utakat szerveznek, csak azért, hogy ott demonstráljanak. Duchatelet most különleges ajánlattal állt elő – amellyel akár a szurkolók is élhetnek. Ingyen adja a klubot egy angol befektetőnek, de csak akkor, ha a klubhoz tartozó létesítmények és birtokok árát ugyanúgy megfizeti. Szóval az az ingyen nincs is annyira ingyen.

Szurkolói fórumot tartott a minap a jelenleg a League One-ban, vagyis az angol harmadosztályban szereplő Charlton Athletic, ahol felajánlották, akár a szurkolók is megvásárolhatják klubjukat – sokuk utálatának tárgya, Roland Duchatelet kész ingyen megválni tőle.

Az Újpest-tulaj, Roderick Duchatelet édesapja személyesen nem vett részt a találkozón, ez nem is csoda: a londoni klub drukkerei a napokban csak azért utaztak Belgiumba, hogy ott az üzletember ingatlanjaira a távozását követelő feliratokat graffitizzék. A klubtulaj három éve nem ment ki egyetlen mérkőzésre sem, annyira igyekszik elkerülni a drukkerek haragját.

Az idősebb Duchatelet lassan egy éve árulja az együttest, 2018 tavaszán, amikor két belgiumi csapatát eladta, úgy tűnt, sikerül vevőt találnia a Charltonra is, ám az üzlet végül kútba esett.

Nem csoda, ha „leakciózta” a klubot. Igaz, az „ingyen” nincs is annyira ingyen.

„A klubért nem kell fizetni, ha az új tulajdonos megveszi az ingatlanokat és a birtokokat, amelyek a klub tulajdonában állnak – mondta a belga tulajdonos a talkSPORT-nak, majd csavaros észjárását leleplezve némi önkritikát is gyakorolt, reagálva a belgiumi ingatlanjait ért támadássorozatra. – Életem egyik legnagyobb hibája volt itt befektetni. Elképesztő tévedés külföldiként az angol labdarúgásba ruházni. Egészségtelen helyzetet teremt. Nem hinném, hogy külföldiként ha sok pénzed van, az angol futballban kellene befektetned. Sőt, ha ilyen befektető akadna, jobb ha békén hagy. Nem én kértem ezt.”

A Charlton jelenleg a harmadosztály ötödik helyén áll Angliában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik