Anglia: futball helyett oktatás – Agüero spanyol nyelvet tanít

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.20. 13:03
null
Sergio Agüero spanyol nyelvórákat vállalt (Fotó: AFP)
Sergio Agüero, a Manchester City argentin labdarúgója is részt vesz a BBC új oktatási műsorában, amelyben spanyol nyelvleckét ad a gyerekeknek – írja a Manchester Evening News.

 

Amíg az angol labdarúgó-bajnokság – és minden más topliga, valamint európai versenysorozat – szünetel a koronavírus-járvány miatt, Sergio Agüero, a Manchester City csatára az élet más területén igyekszik hasznossá tenni magát: spanyol nyelvoktatást vállalt a brit közszolgálati televízió új edukációs programjában.

Ahogy a világ más országaiban, úgy határozatlan időre Angliában is bezártak az iskolák, de a BBC gondoskodik róla, hogy a tanulók közismert személyiségek bevonásával elektronikus úton is tananyaghoz jussanak. A projektben Agüero mellett a One Direction énekese, Liam Payne, a Ki vagy, doki? és a Broadchurch című sorozat sztárja, Jodie Whittaker, valamint Brian Cox angol fizikus is részt vesz. A tartalmak hétfőtől elérhetők az interneten és a televízióban.

„Nehéz időszak ez a gyerekeknek is, akárcsak a szüleiknek, akik megpróbálják fenntartani a figyelmüket az otthoni oktatással. Megtisztelő, hogy részese lehetek ennek a programnak” – mondta Agüero, aki óráin számolni tanít spanyolul.

„Létfontosságú, hogy a gyerekek ebben a kihívásokkal teli időben is folytatni tudják a tanulást, és az általunk szolgáltatott tanórák közben még jól is érezhetik magukat” – nyilatkozta Alice Webb rendező a Telegraphnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik