Anglia: fontos változás a menedzserek és játékosok fegyelmezésében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.31. 21:18
null
Az új szezontól Michael Oliver lappal is fegyelmezheti Jürgen Kloppot (Fotó: AFP)
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) döntésének értelmében a 2018–2019-es szezontól a menedzserek is részesülhetnek sárga lapos figyelmeztetésben, valamint kiállításban.

 

A labdarúgás nemzetközi szabályalkotó testületétől (IFAB) eredő kezdeményezés kiterjed a Premier League-en kívül az alacsonyabb profi osztályokra, illetve a kupasorozatokra is, mindezt azzal a céllal, hogy javítsanak a menedzserek magatartásán.

A lapok ugyanúgy működnek, mint a játékosok esetében, vagyis a második sárga lapot begyűjtő szakembereket kiállítják, azaz elküldik a kispadtól, illetve néhány esetben (a játékvezetővel való nem megfelelő beszéd, szarkasztikus taps, a vizesüveg/egyéb tárgy elrúgása, belépés az ellenfél kispadjának technikai zónájába, konfliktus a szurkolókkal) azonnali piros lap is felmutatható.

Amennyiben egy menedzser négy sárga lapot gyűjt össze, akkor egy meccsre szóló eltiltásban részesül, nyolc sárga esetén két, tizenkettőnél három találkozót kell kihagyni, míg 16-nál az FA fegyelmi bizottságával kell szembenéznie az illetőnek.

Ami a futballistákat illeti, az eddig megszokottakkal ellentétben innentől adott versenysorozatra vonatkozó eltiltások lesznek. Hogy példával is szemléltessük: egy Premier League-találkozón kiállított játékos a soron következő FA-kupa-mérkőzésen pályára léphet, mert az eltiltás kizárólag a bajnokikra vonatkozik – s ez természetesen fordítva is igaz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik