Anglia: egy ötéves kisfiút is beneveztek a kupameccsre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.09. 19:58
null
Joshua McCormack egy augusztusi meccsen kikísérhette kedvenc csapatát a pályára (Fotó: Rochdale AFC)
Különleges név szerepel a Hartlepool United–Rochdale angol EFL Trophy-mérkőzés jegyzőkönyvében – a kupában a harmad- és negyedosztályú angol labdarúgócsapatok, valamint az élvonal és a másodosztály (Premier League és Championship) 16 együttesének B-csapatai vehetnek részt.

 

Az ötéves kisfiút Joshua McCormacknek hívják, és végső stádiumos agytumorban szenved. Bár Joshua neve szerepel a vendég Rochdale cseresorában, személyesen nem lehet jelen szerdán Keith Hill együttesében, mert az állapota ezt nem engedi meg. Ugyanakkor a nevével ellátott mez ott lóg majd az öltözőben, illetve a meccs ideje alatt ott lesz a cseréknél. Csütörtökön a játékosok és a menedzser meglátogatják a hospice-házban.

„Igazán megtisztelő, hogy nevezhettem Joshuát a cserék közé – mondta Hill. – Először februárban találkoztunk vele, azóta mindenkit megérintett a története a Rochdale-nél. Senkinek sem lenne szabad keresztülmennie azon, amelyen Joshuának kell. Mi, mint egy sportklub és mint játékosok támogatjuk, ahogy csak tudjuk. Reméljük, hogy ez az apró gesztus picit jobbá teszi a család napjait ebben a nehéz időszakban.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik