Ezúttal Conte osztotta ki Mourinhót (Fotó: AFP)

 

Az egész konfliktus José Mourinho a Derby elleni FA-kupa-mérkőzés előtt adott nyilatkozatával kezdődött, amelyben, ha burkoltan is, de odaszólt Antonio Conténak és Jürgen Kloppnak, a Chelsea, illetve a Liverpool menedzserének. Nem késett sokat Conte válasza, az olasz szakember szerint Mourinhónak először is magába kellene néznie, utána törődhetne csak mások hibáival.

 
„Engem nem tiltanak el bundázásért” – Mourinho odaszólt Conténak

A portugál ezt követően reagált a kollégájától elhangzottakra, s bár azt tagadta, hogy az eredeti nyilatkozatban Contéra gondolt volna, az újabb mondatával már egyértelműen az olasznak szúrt oda az MU menedzsere.

„Az egyetlen módja, hogy véget vessek ennek a történetnek, hogy beismerem, sokszor hibáztam az oldalvonal mellett a múltban. A jövőben kevesebbet fogok, de biztosan lesz még rá példa. Ami azonban soha nem történt meg velem, s nem is fog, hogy eltiltsanak bundázásért. Ilyen nem volt, és nem is lesz.”

Mourinho újabb utalásánál már Conte sem fogta vissza magát, nyersen és őszintén elmondta, hogy mit gondol valójában kollégájáról.

„»Kisemberként« tekintek Mourinhóra, akiről a közvélemény is hasonlóan vélekedik, nincs túl jó megítélése. Az ilyen jellegű hozzászólásokat csak akkor engedheti meg magának az ember, ha pontosan ismeri az igazságot. Mielőtt ily módon megbántasz egy másik embert, tisztában kell lenned a körülményekkel. Ha nem teszed, megmutatod, hogy milyen ember is vagy valójában.”

„Nagyon jól ismerem a múltját, korábban is gyerekesen viselkedett különböző helyzetekben, a jelenben is komolytalan ember benyomását kelti, és biztosra veszem, hogy a jövőben sem fog megváltozni.”

„Claudio Ranieri esete kiváló példa. Támadta őt az angolja miatt, amikor viszont Ranierit kirúgták, a nevével feliratozott pólót vett fel. Ez is megmutatta, hogy milyen kétszínű. Valakivel harcolni akarsz, megpróbálod kicsinálni. Aztán két évvel később megpróbálsz segíteni neki, mert ez jót tesz neked, valamint az imázsodnak is.”

„A helyzet egyértelmű, nincs mit tisztázni. Az Old Traffordon hamarosan lehetőségünk lesz szembenézni egymással. Én készen állok, de nem tudom, hogy ez elmondható-e róla is” – bökött még oda Mourinhónak az olasz szakember.

A Manchester United és a Chelsea február 25-én mérkőzik meg egymással a Premier League-ben.