Anglia: Bojkottálni kell a FIFA-rendezvényeket! - Lineker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.04. 14:38
null
Lineker (a sállal, jobbra) úgy érzi, feleslegesen kampányoltak Beckhammel, minden el volt döntve előre (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-válogatott korábbi támadója, Gary Lineker szerint a nagy országoknak nem lenne szabad részt venniük a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által szervezett eseményeken addig, amíg nem lesz változás a szervezetben.

 

A FIFA az elmúlt időszakban antikorrupciós vizsgálaton esett át, kiemelt eseményként kezelve azt a kérdést, hogy miért Katar kapta meg a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát. Lineker szerint azonban ez sem segít majd, drasztikus változásokra van szükség.

„Ki kell állnunk az igazunkért, még akkor is, ha ennek az lesz a következménye, hogy soha többé nem veszünk részt a világbajnokságon – mondta Lineker a GQ magazinnak. – Az lenne az egyetlen megoldás, hogy bojkottáljuk a FIFA rendezvényeit, de ennek most még nem látom az esélyét. Túl sokat kellene kockáztatni hozzá.”

Lineker is tagja volt a 2018-as angliai vb-rendezést népszerűsítő kampánycsoportnak – végül Oroszország lett a befutó, a bejelentés egy napon volt a 2022-essel –, mégis úgy érzi, munkájuk felesleges volt.

„David Beckhammel ettünk egy hamburgert a döntés napja előtti este. Azon dolgoztunk, hogy megkapjuk a kellő támogatást, ott volt Vilmos herceg és David Cameron miniszterelnök is. Azt mondtam Beckhamnek, mi vagyunk az egyetlenek, akik még egy nappal a döntés előtt is kampányolunk. Az egész bűzlött, már el volt döntve minden.”

„Hányingerem van a korrupciótól, amit a FIFA-nál látok. Sepp Blatter egy diktátor, aki teljesen értelmetlen döntéseket hoz. Nem vagyok ellene, hogy olyan helyeken rendezzenek vébét, ahol előtte még sosem volt, de azért végiggondolhatták volna, hogy milyen meleg lesz ott a nyáron… Az embernek oda kell figyelnie, hogy mit mond, de ez a korrupció…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik