Anglia: az MU-ikon lett a kapitány, már óriási a balhé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.23. 20:33
Óriási meglepetésre Phil Neville, a Manchester United és az Everton korábbi futballistája lett az angol női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. És szinte azonnal balhéba keveredett…

Még a legbennfentesebb angol sportlapokat is sokkolta Neville kinevezése, elvégre az 59-szeres válogatott játékos még sosem dolgozott női futballistákkal, sőt, tulajdonképpen egyáltalán nem vezetett még csapatot: eddig a legmagasabb pozícióban a Valenciánál dolgozott, ahol Gary Neville másodedzője volt.az 59-szeres válogatott játékos még sosem dolgozott női futballistákkal, sőt, tulajdonképpen egyáltalán nem vezetett még csapatot: eddig a legmagasabb pozícióban a Valenciánál dolgozott, ahol Gary Neville másodedzője volt.

Az angoloknál azonban nem is ez verte ki – egyelőre – igazán a biztosítékot, hanem egy-két tweet, amely előkerült a múltból, és amelyekben elképesztően lekezelően beszélt a nőkről a korábbi labdarúgó.


„A nők mindig az egyenjogúságért küzdenek. Egészen addig, amíg nem kell befizetni a számlákat... #képmutatók” – írta egyik bejegyzésében Neville korábban.

És aki azt gondolja, ennél nem lehet rosszabb:

„Azért írtam, hogy korán kelő férfiak, és nem azt, hogy korán kelő emberek, mert feltételeztem, hogy reggel a nők el vannak foglalva a reggelikészítéssel, gyerekek öltöztetésével, ágyazással. Bocs, korán kelő nők!”

Szóval senki ne lepődjön meg, ha jövő héten jön a hír, hogy miután Neville a konyhájában akarta tartani az edzőtábort, menesztették…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik