Anglia: az aranylabdás csatár csak a Real elhagyását bánja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.03. 14:20
null
Owen és a Newcastle: nem volt átütő siker (Fotó: AFP)
A 2001-es aranylabdás Michael Owen 2004 augusztusában hagyta el a Liverpoolt, s – a mai átigazolási díjak mellett már aprópénznek tűnő – 8 millió fontért a Real Madridhoz igazolt. A királyi gárdától aztán egy év után távozott: 17 millió fontért a Newcastle Unitedhoz került. Mint a napokban megjelent önéletrajzi könyvéből kiderül, ez az egyetlen átigazolása, amelyet pályafutása során megbánt. 

 

A 2005-ös szerződésére Owen egyértelműen „visszalépésként tekint, amelyet egyértelműen sajnál”.

„Az ösztöneimre kellett volna inkább hallgatnom, mert nem akartam a Newcastle-hoz menni. A szívem azt diktálta, hogy a Liverpoolba kellett volna visszatérni, de a klub nem tudott versenyre kelni a Newcastle ajánlatával” – írta Owen a könyvében.

A „szarkáknál” négy, sérülésekkel tűzdelt évet töltött, mielőtt a Manchester Unitedhez igazolt volna. Nem túl szokványos, hogy az ingyen igazolható Owent az őt képviselő menedzseriroda egy 34 oldalas brosúrával ajánlotta ki őt a számba vehető csapatoknak – és ez talán nem sok aranylabdás futballistával esett meg karrierje során.

„Az biztos, hogy a karrierem szempontjából folyamatosan az járt a fejemben amikor a Newcastle-ba mentem, hogy ez egy nagy visszalépés. Kellemetlen lehet ez a vélemény a Newcastle drukkereinek, de ez az igazság, akkoriban, többé-kevésbé így éreztem” – írta Owen a könyvében, aki azt is elárulta, mikor romlott meg végleg a kapcsolata az előbb említett Newcastle-drukkerekkel.

„A viszonyunk akkor romlott meg visszafordíthatatlanul, amikor kifütyültek a szurkolók, a Watford elleni mérkőzésen 2007 májusában, miközben eszméletlenül feküdtem a hordágyon és vittek le a pályáról. Hazaértem, bekapcsoltam a tévét és azt hallottam a csapatom szurkolóitól, hogy kidobott pénz vagyok. Nem tagadhatom, hogy a szurkolóknak ez az akciója sok mindent megváltoztatott bennem” – áll a 39 éves támadó könyvében, amelyet a BBC szemlézett.

Owen a 2008–2009-es idény után a Premier League-től búcsúzó Newcastle-től ingyen a Manchester Unitedhez ment, majd három idény után a Stoke Citybe igazolt, amelyből 2013 májusában végül visszavonult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik