Anglia: álompassz Scholestól, elsült Van Persie „balosa” – ez történt Kompany gálameccsén

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.09.11. 23:59
null
Robin van Persie (balra), Paul Scholes és Robbie Keane is mutatott valamit a „régiből” (Fotók: AFP)
A Vincent Kompany tiszteletére rendezett gálamérkőzésen a Manchester City legendáiból összeállított együttes 2–2-es döntetlent játszott a Premier League All Star-csapatával az Etihad Stadionban.

Vincent Kompanyt aligha kell a futball szerelmeseinek bemutatni: a 33 éves, közel 90-szeres belga válogatott középhátvéd a nyáron 11 év és 358 mérkőzés után hagyta el a Manchester Cityt és tért vissza nevelőklubjához, az Anderlechthez.

Angliában hagyomány a klublegendák tiszteletére gálamérkőzést szervezni (az angolok testimonial matchnek hívják), s ez alól természetesen Kompany sem volt kivétel – csak éppen ő maga nem játszhatott a találkozón combsérülés miatt. De egy Kompany így is volt a pályán, Vincent öccse, a hazájában futballozó Francois ugyanis a második félidőben beállt.

Vincent Kompany csak külső szemlélője lehetett saját gálameccsének
Vincent Kompany csak külső szemlélője lehetett saját gálameccsének

A teljesség igénye nélkül: a Manchester City legendáiból összeállított csapatban olyan játékosok kaptak helyet, mint Joe Hart, Pablo Zabaleta, Kolo Touré, Samir Nasri, Craig Bellamy és Nigel de Jong, valamint napjaink Cityjének legjobbjai közül David Silva és Sergio Agüero, míg a „vendég” Premier League All Starsban Edwin van der Sar, Gary Neville, Jamie Carragher, Ashley Cole, Paul Scholes, Ryan Giggs, Robbie Keane, Rafael van der Vaart és Robin van Persie is pályára lépett.

A találkozó igazságos döntetlennel zárult, a manchesterieknél Martin Petrov és Benjani, a vendégeknél Robbie Keane és Van Persie talált be. A holland kiválóság a gólja mellett egy assziszttal, míg Paul Scholes egy szenzációs passzal hívta fel magára a figyelmet. A Manchester United legendás jobbhátvédjét, Gary Neville-t combizomhúzódás miatt az első félidőben le kellett cserélni.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

1–0, PETROV

1–1, ROBBIE KEANE

1–2, VAN PERSIE

2–2, BENJANI

SCHOLES ÁLOMPASSZA

Sky Sports Premier League on Twitter

He sees things that other people don't! Outrageous vision and skill from Paul Scholes... https://t.co/oju4gfh4O5



BARÁTSÁGOS MECCS NICKY BUTT MÓDRA

Sky Sports Premier League on Twitter

Not everyone is treating this like a friendly... It's half-time at the Etihad where it's 1-1 between the Manchester City legends and the Premier League All-Stars! https://t.co/XbVXQxmu1x



VINCENT KOMPANY-GÁLAMÉRKŐZÉS
Manchester City Legendák–Premier League All Stars 2–2 (1–1)
Manchester,
Etihad Stadion, 51 602 néző.
Gólszerző: M. Petrov (2.), Benjani (89.), ill. Robbie Keane (31.), Van Persie (48.)

Benjanit, az egyenlítő gól szerzőjét Micah Richards és Kolo Touré ünnepli
Benjanit, az egyenlítő gól szerzőjét Micah Richards és Kolo Touré ünnepli
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik