Kyle Walker felelőtlen húzása sokba kerülhet (Fotó: AFP)

 

A Mirror, a Daily Star és a Goal is megírta már, hogy Southgate úgy határozott, a felelőtlen labdarúgót többé nem hívja be a válogatottba, ott ugyanis olyan játékosokra van szüksége, akik a pályán kívül is képesek a csapat tradícióinak megfelelően viselkedni, igazi példaképek.

Walker egyik barátjával együtt múlt hét kedden, március 24-én látott vendégül két hölgyet a Manchesterhez közeli Hale-ben bérelt luxusházában. Walker másnap a közösségi médiában hívta fel a figyelmet az otthonmaradás fontosságára. 

„A Manchester City értesült az egyik bulvárlapban megjelenő, Kyle Walker magánéletét érintő hírről, amely szembemegy az Egyesült Királyság lezárási és távolságtartási szabályaival. A futballisták globális példaképek, stábunk és játékosaink is támogatták az Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) és az egyéb munkavállalók koronavírus elleni harcát. Kyle a cselekedeteivel megszegte az előírásokat. Csalódottan értesültünk a vádakról, Kyle bocsánatkérését is tudomásul vettük, belső fegyelmi vizsgálatot kezdeményezünk” – idézi a klub egyik szóvivőjét a The Guardian. 

Sajtóhírek szerint akár 250 ezer fontos bírságra is számíthat a futballista a fegyelmi eljárás végén. 

A Daily Star megjegyzi, Southgate a döntéssel nem kockáztat túl nagyot, ugyanis a jobb védő posztján Trent Alexander-Arnold, Aaron Wan-Bissaka és Kieran Trippier is rendelkezésére áll, akik ráadásul mind fiatalabbak is, mint a City futballistája. 

Walker 2011-ben mutatkozott be a nemzeti tizenegyben, azóta 48 alkalommal lépett pályára a válogatott mezében.