Anglia: „A nők nem tudnak focizni, ezt nem így játsszák”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.26. 11:40
null
„Nem értem, miért kell ezt leadni, aki látott már férfimeccset, tudja, a futballt nem így játsszák.” (Fotó: Reuters)
A hétvégén Angliában hosszú várakozás után lejátszották az első női válogatott mérkőzést a Wembleyben. A találkozón a házigazda vereséget szenvedett Németországtól, a szurkolók azonban így sem voltak elégedetlenek.

„Megnéztem az Anglia–Németország női mérkőzést a tv-ben. Nem értem, miért kell egy ilyen meccset leadni, a nők nem tudnak futballozni. Még az alapszabályokat sem ismerik. Ha megrúgják őket, felpattannak és játszanak tovább, nem próbálják elhitetni, hogy megsérültek. Nem dobják fel magukat, nem akarnak kiállíttatni senkit, még a szögleteknél sem lökdösődnek. És a legrosszabb, nem balhéznak a játékvezetővel. Aki látott már élvonalbeli férfimeccset, tudja, a futballt nem így játsszák" – írta a walesi futballfanatikus, David Hickey némi iróniával az iPaper hasábjain.

Az angol–német felkészülési találkozóra több mint 45 ezer szurkoló váltott jegyet, ám a hazaiak a remek hangulat ellenére is sima, 3–0-s vereséget szenvedtek Németországtól. Az eredmény ellenére úgy tűnik, sokan így is elégedettebbek voltak a lányok teljesítményével, mint Roonyékéval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik