Anglia: a Newcastle hétfőn biztossá teheti a feljutást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.22. 23:31
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) – a Brighton után másodikként – a Newcastle United is bebiztosíthatja a feljutását a Premier League-be: akár már hétfőn, két fordulóval a záró kör előtt.

A „szarkák" 85 ponttal a tabella második helyén állnak, és ha hétfő este megverik a 11. Prestont, matematikailag is biztossá válik a feljutásuk (igazából elég lenne két pontot szerezniük, de az ugye egy meccsen nem lehetséges)

Az őket harmadik helyen követő Reading szombaton kikapott a Nottinghamtől, így 79 pontos, neki tehát mindkét hátralévő találkozóját (a Wigant fogadja és megy a Burtonhöz) meg kell nyernie, miközben a Newcastle pontot sem szerez, s akkor a gólkülönbségről még nem is beszéltünk.

A 4. helyen álló, 78 pontos Sheffield Wednesday esélytelen a második hely megszerzésére, mivel már csak két fellépése van az alapszakaszban, a jelenleg ötödik Huddersfield azonban még „bekavarhat" Rafa Benítezéknek. A Newcastle-hoz hasonlóan a Huddersfield is háromszor lép még pályára: idegenben a Wolverhampton és a Birmingham, valamint hazai pályán a Cardiff ellen.

A Newcastle-nak egyébként nem annyira kell izgulnia, hiszen az üdvözüléshez akár két pontot is elég gyűjtenie – a gólkülönbsége annyival jobb az üldözőinél, hogy a pontazonosságtól nemigen kell tartania –, s egyébként is a legkedvezőbb a sorsolása a felsorolt csapatok közül, így lehet, hogy ennyire sem lesz szüksége (sőt halvány matematikai esélye még a Championship bajnoki címére is van).

A 2. HELYRE ESÉLYES CSAPATOK HÁTRALÉVŐ MECCSEI
Newcastle (2.) 85 pont
Hátralévő: Preston (11.) o, Cardiff (12.) i, Barnsley (14.) o

Reading (3.) 79 pont
Hátralévő: Wigan (23.) o, Burton (18.) i

Huddersfield (5.) 78 pont
Hátralévő: Wolverhampton (15.) i, Birmingham (21.) i, Cardiff (12.) o

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik