Ancelotti keserű, Benítez mérges, Sir Alex vezet

Vágólapra másolva!
2010.03.22. 16:57
null
A tizenegyes már a kispadnál is indulatokat keltett Benítez és Ferguson között (Fotó: Action Images)
Miközben a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén a Chelsea több pontot vesztett (8), mint amennyit szerzett (7), a Manchester United és az Arsenal padlógázzal száguld, és immár mindketten megelőzik a londoni „kékeket" az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tabelláján. Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere elismeri: kétségtelenül az MU foglalja el a pole pozíciót, és egyre jobb az esélye sorozatban negyedik bajnoki címe megszerzésére – de ez nem jelenti azt, hogy a Chelsea feladná a harcot.

„Nehéz lenne megmagyarázni, miért történt így, és azt sem tudom, hány pontra van szükségünk a bajnoki címhez, de egyet biztosan tudok: szerdán mindenképpen meg kell vernünk a Portsmouth-t, hogy a Manchester United közelében maradjunk" – mondta Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere, aki a vasárnapi blackburni pontvesztés következtében először csúszott csapatával a harmadik helyre augusztus óta.

Mivel a „kékek" eggyel kevesebb mérkőzést játszottak, mint amennyit előttük álló vetélytársaik, a Portsmouth szerdai legyőzésével nemcsak egy pontra megközelítenék a Manchester Unitedet, hanem vissza is előznék az Arsenalt. Ancelotti szerint szó sincs visszafordíthatatlan teljesítményromlásról, az Interrel szembeni BL-kudarc a csalódás ellenére nem teszi tönkre az idényt.

PONTSZÁM A LEGUTÓBBI ÖT BAJNOKI MECCSEN
Csapat
Pontszám
Az utolsó 5 meccsen
1. Man. United 69 12
2. Arsenal 67 15
3. Chelsea 65 7

„Nehéz hét volt, kétségtelen, de persze minden hét nehéz. Az is igaz, hogy nem lesz könnyű kiheverni a történteket, csakhogy nincs más választásunk, minél gyorsabban magunk mögött kell hagynunk ezeket a napokat" – véli az olasz tréner, aki szerint a csapatjáték akadozása okozza a gondot, emiatt tudta például a Blackburn hosszú időn át nyomás alatt tartani csapatát. Ebben a helyzetben mindenképpen megnyugvást jelent, hogy Petr Cech meggyógyult, és szerdán valószínűleg már beállhat a kapuba.

Az aranyéremért folyó harcból már kicsúszó Liverpool segíthetett volna a londoni nagyoknak, de vasárnap végül kikapott a Manchester Unitedtől. A „vörös rangadó" – mint ahogyan arról beszámoltunk – természetesen nem volt konfliktusmentes, a United egyenlítését eredményező tizenegyesről a két menedzsernek is volt véleménye.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Premier League 2009-2010-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A felvételek alapján úgy érzem, műesés volt – utalt Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere Antonio Valencia tizenegyest eredményező esésére, ám Sir Alex Ferguson, az MU szakvezetője szerint a büntető jogos volt, sőt: – Carragher túl lassú ahhoz, hogy esélye lett volna keresztezni, ily módon Mascherano gólszerzési lehetőségtől fosztotta meg Valenciát. A szabály szerint ilyen esetekben piros lapot kell adni, ez most valamiért elmaradt."

Benítez a végeredmény szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte a 11. percbeli tizenegyest (Rooney a lövést elrontotta, majd a kipattanóból egyenlített), de nem állította, hogy csapata Howard Webb játékvezető miatt szenvedett vereséget. „Tudjuk, hogy Sir Alexnek mindenre van befolyása, ettől függetlenül Howard Webbet jó bírónak tartom" – mondta Benítez, a meccs előtti Ferguson-nyilatkozatra is célozva.

Sir Alex akkor arról beszélt, hogy a Liverpoollal kivételeznek a játékvezetők; a meccs után értelemszerűen inkább csapatát méltatta, amely immár úgy vezeti a tabellát, hogy a vesztett pontokat tekintve is a legjobb a mezőnyben.

„Az idénynek ebben a szakaszában csak a győzelem számít, semmi más. Torres gólja elkeserített, mert nagyon üresen hagytuk, de később megfordítottuk az állást, és az ilyesmi mindig nagy fegyvertény. Ez a képességünk nem először hozott számunkra győzelmet" – mondta a United menedzsere.

A PILLANATNYI DOBOGÓSOK HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEI 
 Időpont Man. United Arsenal Chelsea
Március 24.
    Portsmouth (i)
Március 27.
Bolton (i) Birmingham (i) Aston Villa (o)
Április 3.
Chelsea (o) Wolverhampton (o) Man. United (i)
Április 10-11. Blackburn (i) Tottenham (i) Bolton (o) - ápr. 13.
Április 17-18. Man. City (i) Wigan (i) Tottenham (i)
Április 24-25. Tottenham (o) Man. City (o) Stoke (o)
Május 1.
Sunderland (i) Blackburn (i) Liverpool (i)
Május 9.
Stoke (o) Fulham (o) Wigan (o)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik