A szerb válogatott Jovanovics a Liverpoolé

Vágólapra másolva!
2010.07.08. 16:59
null
Jovanovics nagyot lépett: a belga bajnokság után a Liverpoolban kellene villognia (Fotó: FC Liverpool)
A Liverpool labdarúgócsapata hivatalosan bejelentette: három évre szerződtette a Standard Liege szerb válogatott támadóját, Milan Jovanovicsot.

A labdarúgó-világbajnokságon a németek ellen győztes gólt szerző csatár már korábban előszerződést kötött a „vörösökkel".

„Alig várom, hogy elkezdhessem a gyakorlást Roy Hodgson irányításával, és csatlakozhassak a Svájcban edzőtáborozó csapathoz. Nagy megtiszteltetés, hogy aláírhattam a focivilág egyik legnagyobb csapatához" – mondta Jovanovics a Liverpool hivatalos honlapjának. A transzfert még az Interhez távozó menedzser, Rafa Benítez ütötte nyélbe.

A 29 éves Jovanovicsnak lejárt a szerződése a Standard Liege-nél, így a Liverpoolnak csak vele kellett megegyeznie. A szerb csatár a Vojvodinánál nevelkedett, majd 2003-ban légiósnak állt, de első külföldi csapataiban – Sahtar Doneck, Lokomotiv Moszkva – csak kevés lehetőséget kapott.

2006-ban igazolt a Standard Liege-be, és a belga élvonal egyik legjobb játékosává nőtte ki magát, kétszer belga bajnoki címet ünnepelhetett a vallon együttessel, a 2007–2008-as szezonban az év labdarúgójának választották meg Belgiumban, s 2009-ben belga aranycipőt nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik