Washingtonban győzött az Ottawa

Vágólapra másolva!
2010.03.31. 09:17
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 158. játéknapján a New York-i városi rangadót a Rangers nyerte meg, amely egy góllal jobbnak bizonyult az Islandersnél. A Washington változatos mérkőzésen hazai pályán maradt alul az Ottawával szemben.

Ritka sportszerű mérkőzésen – mindössze két-két kiállítás a feleknél – az Atlanta a második harmad elején 46 másodperc alatt kétgólos előnybe került Torontóban, de a házigazdák a 44. percben egalizáltak. A két orosz légiós, Makszim Afinogenov és Jevgenyij Artyukin után a kazah Nik Antropov is betalált, így a vendégek győztesen távoztak.

A New Jersey–Boston mérkőzésen gól nélkül hoztak le a kapusok hatvan percet, bár tegyük hozzá, kettejük közül csak Martin Brodeur „dolgozott" meg a pénzéért aznap – harminc védett lövést 60 perc során –, hiszen Tuukka Rask akár másodállást is vállalhatott volna: tizennyolc lövést kellett hatástalanítani, ami azért a Bruins támadójátékának erős kritikája. És az élet milyen rendező: mégis a bostoniaké lett a győzelem! Amikor már mindenki a szétlövésre készült, Patrice Bergeron 64:41-nél győztes gólt lőtt.

Pierre-Luc Letourneau-Leblond (New Jersey, jobbra) küldi le a cserepadra Shawn Thorntont (Boston) (Fotó: Reuters)
Pierre-Luc Letourneau-Leblond (New Jersey, jobbra) küldi le a cserepadra Shawn Thorntont (Boston) (Fotó: Reuters)

A New York-i derbin az Islanders első harmadban szerzett két góljára a folytatásban a Rangers néggyel válaszolt – a harmadik assziszt a magyar felmenőkkel bíró Aaron Voros érdeme –, így a 46. percre eldőlt a találkozó, bár a Szigetlakók a harmadik találatukkal azért izgalmat csempésztek a hajrába.

Az Ottawa 1–0-ra, majd 3–1-re vezetett már, de a 41. percben mégis a Capitalsnál volt az előny, igaz csak minimális, amelyet ki is egyenlítettek a Szenátorok, hogy aztán a túlóra hajrájában a győztes gólt is megszerezzék. Nem a kapusok napja volt a keddi ütközet, Brian Elliot (Washington) 17/21-gyel, Jose Theodore 26/31-gyel zárt. Az Ottawa zsinórban ötödször nyert.

Parázs meccsen – két bunyó – nyert a Columbus a vezetést kétszer is megszerző Tampa Bay ellen, a Kékkabátosok első és harmadik gólját Rick Nash szerezte.

A Detroit már 4-0-ra is vezetett, de még ekkor sem zuhant össze az Edmonton: az Oilers 56 másodperc alatt két gólt vágva kettőre csökkentette a különbséget a harmadik felvonás előtt, amelyben az 51. percben kiegyenlített. A Red Wings azonban csak ennyit engedett a nagy feltámadásból, többet nem: az 59. percben Brad Stuart győztes gólt szerzett. A Ferencvárost is megjárt Jason Strudwick (Edmonton) csapata harmadik találatánál asszisztált. A Detroit hat egymást követő meccsén nem talált legyőzőre.

Kétszer vezetett a Chicago, de hiába, a St. Louis kétszeri egalizálást követően a harmadik harmadban két góllal eldöntötte a találkozót, amelyen a győztes együttesben Alex Steen duplázott. Cam Janssen (St. Louis) nagyon nem bírt magával, előbb Ben Eagerrel, majd Nick Boyntonnal is összeverekedett. A már a rájátszásba bejutó Chicago egymás után harmadik vereségét szenvedte el.

A 48. percben született az első találat a Nashville–Los Angeles mérkőzésen, a Kings végül kettővel megnyerte az ütközetet. Kapusa, a 21 éves Jonathan Bernier 34 lövést védett, ez volt az első shutoutja NHL-s karrierje során.

Tizennégy kapura lövéssel, és ami fontosabb, három góllal kezdett a Vancouver a Phoenix ellen, ez pedig elég is volt a győzelemhez.

 NHL, ALAPSZAKASZ
158. JÁTÉKNAP  
Toronto Maple Leafs–Atlanta Thrashers
2–3
New Jersey Devils–Boston Bruins
0–1 – h. u.
New York Islanders–New York Rangers 3–4
Washington Capitals–Ottawa Senators 4–5 – h. u.
Columbus Blue Jackets–Tampa Bay Lightning
3–2
Detroit Red Wings–Edmonton Oilers
5–4
St. Louis Blues–Chicago Blackhawks 4–2
Nashville Predators–Los Angeles Kings 0–2
Vancouver Canucks–Phoenix Coyotes 4–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik