Videó: kipróbálta a meccsen a klub játékát, azonnal szerződtették!

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2019.08.03. 16:14
A 23 éves Nathan Patterson történetéből akár film is készülhetne, igaz, nem lenne egy egész estés mozi: az amerikai baseballrajongó kiment egy meccsére, majd szinte azonnal szerződtették is a legjobbak közé.

Patterson évek óta nem baseballozott, legutóbb a középiskolában játszott, igaz, akkor elég tehetségesnek tartották.

Csak aztán közbeszólt az élet, fontosabb volt a tanulás, a munka, így a baseball háttérbe szorult Nathan életében.

A sportot ettől függetlenül mindig is imádta a 23 éves amerikai, aki rendszeresen kijárt meccsekre.

A tengerentúli profi baseball-ligában (MLB) szereplő Colorado Rockies pedig most egy különleges játékkal kedveskedett a szurkolóknak: a drukkerek is kipróbálhatták magukat a radar előtt, amely rögtön le is mérte, hány mérföld per órával száguld a labdájuk.

Viszonyításképpen: a liga leggyorsabb dobója, Jordan Hicks 101 mérföld per órás (162 km/h) sebességgel dob, az átlag azonban valahol 95-96 mph körül van, ami szintén elképesztően magas szám.

Ezért döbbent meg mindenki, amikor Nathan Patterson beállt dobni, és rendre 96 mérföld per órával szórta a labdákat a szurkolói zónában.

Christian Patterson on Twitter

Hogy minden különösebb edzés és gyakorlás nélkül hogy lehet ilyen elképesztő karja Pattersonnak, az rejtély. Az viszont biztos, hogy a Twitterre felkerülő videójával valóra váltotta azonnal az álmát, ugyanis a felvételt látva az Oakland Athletics néhány nappal később behívta egy edzésre Nathant, majd szinte azonnal szerződtették is!

És nem, nagyon úgy tűnik, ez nem egy reklámfogás, ha Patterson tényleg képes ilyen sebességgel dobni rendszeresen, és még a technikáján is sikerül csiszolni, egy nap tényleg pályára léphet a legnagyobbak közt!

Valóra vált az álom (Fotó: Twitter)
Valóra vált az álom (Fotó: Twitter)

Az Oaklandnek egyébként messze nem ez az első olyan húzása, amire rácsodálkozik a baseballvilág. Elég, ha valaki megnézi az igaz történeten alapuló „Moneyball” című filmet, ami pont az Athletics „trükkjeiről” szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik