Videó: az NHL-újoncnál a játék és a körítés is fantasztikus

Vágólapra másolva!
2018.04.19. 19:31
null
Mára már a Las Vegas-i másolt Szabadság-szoborból is Golden Knights-drukker lett
Tovább írja saját tündérmeséjét az újonc Vegas: a Golden Knights első csapatként jutott tovább az NHL rájátszásában, miután története első playoffjában söpréssel indított!


„Világszám, ilyen még nem volt…!” – szokták harsogni a cirkuszba invitáló hangosbeszélők, és az ismert szignál manapság akár Las Vegasban is elhangozhatna nap mint nap – és nem csak azért, mert az egész város leginkább egy gigantikus cirkuszra hasonlít, és a világon sehol máshol nem értenek jobban a látványhoz és a szórakoztatásához, mint itt, a „bűn városában”.

Hanem a Vegas Golden Knights fergeteges szereplése miatt is.

A fenti gondolatmenet ékes bizonyságául az NHL-újoncnál is megadják a módját a show-nak: a Los Angeles Kings elleni főcsoport-negyeddöntő hazai meccseihez olyan körítést rittyentettek, hogy arra még a sokat látott helyiek is csettintettek.

A mérkőzés előtt egy aranypáncélba öltözött lovag küzdött meg a jégen a Kingst megtestesítő gonosz fekete ellenlovaggal, követhetetlen fény- és hanghatások, na meg persze az eszét vesztett közönség dübörgő ovációja közepette, majd a hős lovag kardja nyomán 3D-ben „szakadt be” a jég az ellenség alatt, hogy végleg elnyelje őt a sötétség.



És nagyjából ugyanez valósult meg a párharc során is…

Már számolni is nehéz, hányszor írta át eddig a történelemkönyvet a Vegas Golden Knights, hány újoncrekordot döntött meg bemutatkozó szezonjában tényleg minden képzeletet felülmúló, már-már fájdalmasan amerikai tündérmesébe illő szereplésével. De úgy látszik, ez továbbra sem elég, az „aranylovagok” az MVP-formában védő – mellesleg háromszoros Stanley-kupa-győztes – Marc-André Fleury vezetésével nem lassítanak: azok után, hogy ők lettek az első klub a major ligák történetében, amely rögtön első idényében bejutott a rájátszásba, most úgy verték ki onnan a kétszeres bajnok LA-t, hogy meccset sem veszítettek – természetesen nekik sikerült először söpréssel diadalmaskodniuk az újoncidényükben. (Lábjegyzet: eddig csak az 1970-es Pittsburgh Penguins mondhatta el magáról, hogy egyből első playoffszereplése alkalmával söpréssel indított, de természetesen nem a bemutatkozó idényben).

A Vegas szereplése nyomán szemtanúi lehetünk annak, amire a legoptimistábbak sem számítottak előzetesen: a nevadai sivatag közepén, a szerencsejáték fővárosában valósággal tombol a hokiláz. Az hagyján, hogy hetek óta lehetetlen jegyet kapni, de jelenleg például a világhírű New York-i Szabadság-szobor kicsinyített, Las Vegas-i másolata úgy néz ki, hogy a fáklyát tartó hölgyre ráhúztak egy hatalmas Golden Knights-mezt – a Kings kisöprése után pedig leleményes internethuszárok a fáklya helyére egy óriási partvist is odamásoltak, utalva a söprésre…

A Golden Knights–Kings párharc összefoglalója:



És most már ott tartunk, hogy ami végképp a hihetetlen kategóriába tartozott, most már közel sem az: az újonc Vegas bajnoki címére a szezon előtt 200-szoros volt az odds a tengerentúlon – jelenleg ez a szám 5.25, csak a tavalyi nagydöntős Nashville Predatorst és a keleti első Tampa Bay Lightningot tartják esélyesebbnek…

A RÁJÁTSZÁS ADATBANKJÁT IDE KATTINTVA TALÁLJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik