Végig vezetett, a Curry-show-t is kihasználva nyert a GSW

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2018.06.04. 08:21
null
Curry a kilenc hárompontosával új rekordot állított fel az NBA-döntők történetében (Fotó: Twitter)
Sokáig látótávolságon belül maradt a Cleveland Cavaliers, de a negyedik negyedben szétnyílt az olló az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjének második meccsén. Steph Curry rekordot döntött.

 

 

Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 122–103

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Most végig vezetett a Golden State. Változtatott Steve Kerr és betette a GSW kezdőjébe Javale McGee-t, akinek alig tizenegy másodperc kellett az első zsákolásához és ez rögtön megadta a találkozó alaphangját. Innentől egyszer sem volt egál az állás és nem vezetett a Cavs sem, végig a Warriors járt előrébb. A közte tíz először a második negyed derekán lett meg, még a nagyszünet előtt tizenöt pontra is nőtt a különbség és bár a harmadik negyedben a szokásokkal ellentétben nem tudta szétbombázni ellenfelét a hazai alakulat, nem adta ki a kezéből a győzelmet. Visszajött ugyan még tízen belülre a Cleveland, de a záró etapban „megvadult” Steph Curry, egymaga bevert 16 pontot és öt triplát, ezzel pedig eldöntötte az összecsapást. Három és fél perccel a vége előtt húsz pont fölé hízott a távolság, innentől nem volt visszaút, Curry végül 33 ponttal, 9/14 triplával, 7 lepattanóval és 8 gólpasszal zárt, a 9 bedobott hármassal pedig új rekordot állított fel az NBA-döntők történetében - ezzel elhomályosította Kevin Durantet (26 pont, 10/14 mezőnyből, 9 lepattanó, 7 gólpassz, 2 blokk) és Klay Thompsont (20 pont, 8/13 mezőnyből) is. A mezőnyből 57.3%-kal dobó GSW így ezúttal magabiztosabban hozta a győzelmet, megvédte a hazai pályáját, reagált a Cavs által legutóbb feltett kérdésekre és Andre Iguodala nélkül szerzett 2–0-s előnyt a nagydöntőben.

Ehhez most kevés volt a Cavs. A kolosszális helyett csak egy remeklő (29 pont, 9 lepattanó, 13 gólpassz) LeBron Jamest láthattunk vendégoldalon, mellette Kevin Love (22 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplázott, George Hillnek is voltak szép jelenetei, de összeseségében nem tudott olyan jól játszani Tyronn Lue csapata, mint legutóbb. Főleg hátul voltak gondjaik, nagyon sok kosarat engedtek a festékből, emiatt végig futhattak az eredmény után, de ezen az estén nem volt bennük elég tűzerő ahhoz, hogy fordítani tudjanak – ráadásul a záró etapban jött a Curry-show, ott dőlt el végleg az összecsapás. Hiába a 16 támadópattanó, most ez sem volt elég semmire, így 0–2-vel utazhatnak haza, ahol a következő mérkőzés már élet-halál harc lesz számukra.

A Warriors legjobb dobói: Curry 33/27, Durant 26/6, Thompson 20/9
A Cavaliers legjobb dobói: James 29/6, Love 22/9, Hill 15/9

NBA, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 122–103
(32–28, 27–18, 31–34, 32–23)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állás: 2–0 a Golden State javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik