Újabb szoros végjátékot nyert, keleti döntőbe jutott a Boston

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2018.05.10. 08:06
null
A Boston továbbra is hibátlan hazai pályán a rájátszásban (Fotó: Twitter)
Hiába vezetett a hajrában a Philadelphia, ezúttal sem tudott győzni az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának második körében, így 4–1-es összesítéssel búcsúzott, míg a Celtics készülhet a Cleveland ellen.

 

Boston Celtics–Philadelphia 76ers 114–112

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Clutch játékokat mutatott be, továbbjutott a Boston. Szorosan alakult az összecsapás és bár a második negyedet egy 8–0-s futással zárta a Celtics, a harmadik játékrész hajrájában válaszolni tudott erre a Sixers és a záró etap megint csak egypontos különbségről indult. Itt aztán vissza is vették a vezetést a vendégek, sőt, még másfél perccel a vége előtt is ők jártak előrébb négy ponttal, de aztán jöttek a Boston clutch játékai: Tatum labdájából Horford berántott egy alley-oopot, egy jó védekezés után Smart visszatett egy támadópattanót és kiegyenlített, a következő védekezésnél Horford labdát szerzett, majd némi szerencsével ugyan, de Tatum feltette a hazai vezetést jelentő kosarat. Egy támadásnyi ideje maradt a Phillynek, de Baynes szenzációsan védekezett Embiiden, a vendégek centere nem tudta megoldani egy-egyben, aztán a saját támadópattanóját sem tudta visszarakni, sőt, Rozier úgy segített oda, hogy a labda Embiidről ment ki, a Boston jöhetett. Rozier büntetői után Redick még berámolt egy nagy hármast (113–112), majd Smart egy büntetőt értékesített, az alapvonalról fellőtt labdát viszont leszedte, így nem jutott már újabb támadáshoz a Sixers – nagy csatában, a legvégén fordítva, 4–1-es összesítéssel jutott be a vasárnap este kezdődő keleti döntőbe Brad Stevens csapata.

Újabb elbukott szoros végjáték. A Sixers négy vereségéből ez volt a harmadik olyan, amelyet a hajrában szenvedett el, pedig most is minden esélye megvolt arra, hogy nyerjen, hiszen kétlabdányi előnye volt másfél perccel az órán. Hiába játszott azonban jól Embiid (27 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz, 4 blokk) és Saric (27 pont, 3/3 tripla, 10 lepattanó, 4 gólpassz), hiába dobott most jól a gárda, hiába nyerte meg simán a lepattanózást, ha a végjátékban sorra jöttek a rossz játékok, amelyeket könyörtelenül megbüntetett a Tatum (25 pont, 8/15 mezőnyből), Brown (24 pont, 10/13 mezőnyből) és Horford (15 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz, 5 labdaszerzés) által húzott Boston. Így is nagyon magasra jutott a Philly ebben a szezonban, de ez a párharc azért rávilágított a gondjaikra – ezzel együtt izgalmas nyár előtt állhatnak, és könnyen lehet, hogy jövőre még komolyabban kell velük számolni.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 25, Brown 24/9, Rozier 17/9
A 76ers legjobb dobói: Embiid 27, Saric 27/9, Simmons 18

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Boston Celtics–Philadelphia 76ers 114–112
(25–24, 36–28, 22–30, 31–30)
A párharc végeredménye:
4–1 a Boston javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik