„Szétlőtte” a Nashville a bajnokcsapatot

Vágólapra másolva!
2010.02.15. 08:02
null
Crosby a szétlövésben hibázott
A címvédő Pittsburgh Penguins hazai pályán szétlövésben vereséget szenvedett a Nashville Predatorstól az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL legutóbbi játéknapján. A bajnokcsapat klasszisa, Sidney Crosby könnyebb sérülést szenvedett, ennek ellenére ott lehet a kanadai válogatottal a téli olimpián.

Az utolsó NHL-játéknapot tartották a vancouveri téli olimpia előtt, most két hét szünet következik a ligában. A játékosok nagy része pihenhet, többen azonban hazájukat képviselik Kanadában az ötkarikás játékokon.

És a hírek szerint ott lehet Vancouverben a Pittsburgh játékosa, Sidney Crosby is, aki a Nashville Predators elleni öszecsapáson szenvedett kisebb sérülést. A kanadai válogatott klasszis Kevin Klein lövésébe lépett bele, a pakk a jobb sípcsontját találta el, ám Crosby csak néhány percet töltött a kispadon, utána visszatért a pályára.

„Ott leszek Vancouverben, még ma este elutazom" – hangsúlyozta a klasszis, majd lazán hozzáfűzte: „Ez benne van a játékban."

A játékos (klub)csapata, a Pittsburgh Penguins amúgy vereséget szenvedett a Nashville-től. A mérkőzésen azonban csak a szétlövések döntöttek. Ebben a műfajban most jobbak voltak a Predatorok: Cal O'Reilly és Martin Erat is betalált, míg a másik oldalon pont Crosby (valamint Kris Letang) hibázott.

Crosby egyébként a meccs első harmadában még megszerezte a szezonbeli 42. gólját (ezzel beérte a Washington Capitals orosz klasszisát, Alekszandr Ovecskint), majd a záró játékrészben egy gólpasszt is kiosztott (ebben a kategóriában már 36-nál tart). A mostani teljesítménye azonban nem volt elég csapata győzelméhez.

Az Ottawa is 4–3-ra nyert. Igaz, a New York Islanders ellen a rendes játékidő is elég volt a Senatorsnak az üdvösséghez – pntosabban elég volt egy harmad is. A kanadai csapat az utolsó játékrészt kétgólos hátrányban kezdte meg, a harmadik periódusban azonban hármat is vágtak a Szenátorok.

Alex Kovaljov kezdte meg a zárkózást, majd a harmadik játékrész közepén Jason Spezza és Mike Fisher révén fordított a Senators, amely 76 pontjával vezeti a Keleti főcsoport észak-keleti csoportját.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 128. JÁTÉKNAP
Pittsburgh Penguins–Nashville Predators 3–4 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–Anaheim Ducks 3–7
Minnesota Wild–Vancouver Canucks 6–2
New York Islanders–Ottawa Senators 3–4
New York Rangers–Tampa Bay Lightning 5–2
Columbus Blue Jackets–Chicago Blackhawks 4–5 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik