Szavazás: Kobe Bryant és Tiger Woods a legnépszerűbb Amerikában

Vágólapra másolva!
2010.07.21. 15:44
A Harris Interactive világviszonylatban is meghatározó piackutató cég szokás szerint az idén is elkészítette felmérését az Egyesült Államok legnépszerűbb sportembereiről. A szavazáson 2006 óta egyeduralkodó golfozó, Tiger Woods immár csak holtversenyben a legnépszerűbb a férfiaknál, a dicsőségen osztoznia kell a kosárlabdázó Kobe Bryanttel. A nőknél Serena Williams teniszező a fő kedvenc.

A Los Angeles Lakersszel az idén NBA-bajnoki címet szerző Bryant a tavalyi negyedik helyről kapaszkodott fel az ősszel szexbotrányba, majd súlyos magánéleti válságba keveredő, ám népszerűségéből a jelek szerint nem sokat veszítő Woods mellé. A hölgyek mezőnyében, akárcsak tavaly, a két Williams nővér végzett az élen.

A Harris Interactive az internet segítségével, 2227-es reprezentatív mintán június 14. és 21. között végezte el a felmérést, amelynek résztvevői az Egyesült Államokban élő külföldi sportolókra éppúgy voksolhattak, mint az aktív sportpályafutásukat már befejező sportemberekre. A szavazást 1993 és 2005 között mindig megnyerő exkosárlabdázó, Michael Jordan még mindig az első tízben található, igaz, tavalyhoz képest öt helyet veszített.

Három helyet visszacsúszott LeBron James kosárlabdázó is, noha a felmérést még azt megelőzően készítették, hogy – sokak ellenszenvét kiváltva – Clevelandből Miamiba igazolt.

A LEGNÉPSZERŰBB SPORTEMBEREK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN – 2010 
Férfiak: 1. Tiger Woods (golf) és Kobe Bryant (kosárlabda), 3. Derek Jeter (baseball), 4. Brett Favre (amerikai futball), 5. Peyton Manning (amerikai futball), 6. LeBron James (kosárlabda), 7. Michael Jordan (kosárlabda), 8. Tom Brady (amerikai futball), 9. Drew Brees (amerikai futball), 10. Dale Earnhardt Jr. (autósport)
Nők: 1. Serena Williams (tenisz), 2. Venus Williams (tenisz), 3. Danica Patrick (autósport), 4. Mia Hamm (labdarúgás), 5. Marija Sarapova (tenisz), 6. Anna Kurnyikova (tenisz), 7. Misty May (röplabda) és Shawn Johnson (torna), 9. Lisa Leslie (kosárlabda), 10. Billy Jean King (tenisz) és Martina Navratilova (tenisz)
Forrás: Harris Interactive
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik