Bár az NFL-es long snapperek ritkán kerülnek a címlapokra, Jon Dorenbosról mi is gyakran írtunk. A Philadelphia Eagleshöz 2006-ban kerülő játékos zseniális bűvésztrükkökkel hívta fel magára a figyelmet egy amerikai tehetségkutató-műsorban – amellett, hogy kiválóan látta el feladatát a Sasoknál.

Tavaly nyáron az Eagles – tíz évnyi szolgálat után – elcserélte Dorenbost a New Orleans Saintshez, a long snappernek nem volt alkalma bemutatkoznia új csapatában, mert kiderült, meg kell műteni a szívét. A 37 éves sportoló életmentő operációja jól sikerült, ám be kellett fejeznie profi pályafutását.

Jeffrey Lurie Dorenbos műtétje előtt azt mondta, a long snapper az ő szemében és az Eaglest tekintve is családtag. Ezek alapján nem meglepő, hogy az elnök meghívta Dorenbost és családját a február 4-i Super Bowlra Minneapolisba, sőt megígérte neki, ha a Philadelphia nyer, neki is készítenek bajnoki gyűrűt.

„Ha már nem játszhatok… Ez a második legjobb megoldás. Köszönet a Philadelphia Eaglesnek és Jeff Lurie-nak” – írta az Instagramon Dorenbos.

If I wasn't able to play in it... this is the next best thing. Thank you @philadelphiaeagles and Jeff Lurie for making this happen. #sblii #eagles

37k Likes, 464 Comments - Jon Dorenbos (@jondorenbos) on Instagram: "If I wasn't able to play in it... this is the next best thing. Thank you @philadelphiaeagles and..."