Rekordok estéje Miamiban, újabb rangadót nyert a Sixers

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2019.12.11. 08:22
null
A Miami Heat rekordot döntve verte az Atlantát (Fotó: Twitter/NBA)
Címkék
Parádés számsorokat produkált és ismét győzött a Heat, a játéknap rangadóján pedig a Denver is elbukott a jó formában lévő Sixers otthonában. A Portland oktatott, a Charlotte szoros meccset nyert – ez történt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) hajnali összecsapásain.

 

Charlotte Hornets–Washington Wizards 114–107

A Hornets kerekedett felül. Húsz alkalommal változott a vezető kiléte ezen a mérkőzésen, ez jól jelzi, hogy mennyire kiegyenlített csatát vívtak a felek, de azért a Charlotte egy fokkal pontosabbnak bizonyult - a hazaiak 16 ponttal is vezettek és a végjátékot is sikerült megnyerniük. Az utolsó percekben többen is fontos dobást süllyesztettek el náluk, majd kulcspillanatban Devonte' Graham tett hozzá egy 2+1-et, ezzel négy pontra növelte a Hornets előnyét másfél perccel a vége előtt. Erre még érkezett válasz a Wizardstól, de aztán hét másodperccel az órán Miles Bridges eldöntötte a küzdelmet, a Charlotte jól reagált az agresszív védekezésre, megtalálta a sarokban Bridgest, aki bepörkölte a triplát - itt öt pont lett a távolság és erre már nem jött válasz. Egyénileg Graham (29 pont, 6 gólpassz, 6/11 tripla) és Rozier (17 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) felelt a játékszervezésért, Biyombo (13 pont, 15 lepattanó) és Zeller (14 pont, 10 lepattanó) a palánk alatt munkát intézte, de az említett Bridgest is sokan dicsérték a társak közül, mert meg tudta bontani a védelmet, hátul is jól dolgozott és ezúttal a hármasait is bedobálta. Összességében komplett meccset játszott a Charlotte, amelynek a végén a pontot is fel tudta tenni az i-re, így maga mögött tartotta a Washingtont a tabellán.

Beal helyett Bertans. A Wizards harcmodorába nem nagyon férhet bele az, hogy legjobb játékosa, Bradley Beal (ismét) gyengén játsszon és nem is bírta el azt a gárda, hogy ez megint előfordult: a hátvéd 16 pontjához 6/19 dobás kellett és vele a pályán 36 ponttal (!) kapott ki a Washington. A kispadnak köszönhetően tudott mégis meccsben maradni a vendégcsapat, velük a parketten jobbak voltak a Hornetsnél, de közülük is kiemelkedett Davis Bertans, aki 32 pontos karriercsúccsal, 9 lepattanóval és 8/12 triplával zárta az estét - a végén is ő próbálta még menteni a menthetőt, ezúttal ő volt a Wizards vezére. Ez viszont nem volt elég a sikerükhöz, újabb vereséget szenvedtek, következőleg Memphisben lesz lehetőségük javítani.

A Hornets legjobb dobói: Graham 29/18, Rozier 17/3, Bridges 16/9
A Wizards legjobb dobói: Bertans 32/24, Hachimura 18, Beal 16

Philadelphia 76ers–Denver Nuggets 97–92

Philadelphia bevehetetlen. Idei 13. mérkőzését is megnyerte hazai pályán a Sixers, így továbbra is veretlen ebben a csarnokban, összességében pedig sorozatban három, illetve nyolcből hét győzelemnél tart már. Ezen az estén meg kellett izzadni a sikerért, a szoros küzdelemben ugyan sikerült tízpontos előnyt összerakni a negyedik negyed elején, de aztán egy 8-0-val válaszolt erre a Nuggets, úgyhogy szoros lett a vége, ám az újonc Matisse Thybulle bevert egy nagyon fontos hármast, majd elrabolt egy legalább ilyen fontos támadópattanót, onnantól pedig már megoldotta a csapat - ezúttal is parádésan védekezett Brett Brown legénysége és az utolsó percekben teljesen levették a pályáról a Denvert. Egyénileg az említett Thybulle-t mindenképpen érdemes kiemelni (13 pont, 3/4 tripla, +20-as +/-), egyébként Joel Embiid (22 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) és Tobias Harris (20 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) volt a fő pontszerző és most azt is elbírták, hogy Horford, Simmons és a visszatérő Josh Richardson összesen 21 pontot, 9/30-as mezőnymutatót és 2/12 triplát tegyen hozzá. A Philly következő feladata viszont még ennél is nehezebb lesz: el kell utazni idegenbe, a saját csarnokában még szintén veretlen Bostonhoz...

Bajban van a Denver. Ezúttal sem tudott érdemi támadójátékot összerakni a Nuggets, ráadásul ebben most az is benne volt, hogy Jamal Murray alig öt perc játék után kivált a meccsből: Ben Simmonsszal ütközött és megsérült, utána pedig már nem tudott visszatérni. Védekezésben azért ők is nagyon odatették magukat, úgyhogy egy igazi brusztolós, kemény meccset játszottak az erre "alkalmas" Sixersszel, de elvesztették a lepattanózást, gyengébben tripláztak és a szoros végjátékban perceken keresztül csak erőlködtek támadásban, úgyhogy néhány ponttal most (is) alulmaradtak. A társaság zsinórban harmadszor, összességében hatból ötödször kapott ki, erre jön rá Murray sérülése, úgyhogy jelenleg már csak ötödik Nyugaton, bár ezzel most már legalább lezárta az idegenbeli túráját, következőleg otthon, a Portland ellen javíthat.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 22, Harris 20/6, Thybulle 13/9
A Nuggets legjobb dobói: Barton 26/6, Jokics 15/3, Harris 14/3

Miami Heat–Atlanta Hawks 135–121 – hosszabbítás után

Rekordeső a Heatnél. Több elképesztő statisztikát is legyártottak most a hazai játékosok, kezdve azzal, hogy a Bam Adebayo-Duncan Robinson-Kendrick Nunn trió kereken száz pontot rámolt be az este folyamán. Adebayo karriercsúcsot jelentő 30 ponttal és pályafutása első tripla-duplájával (11 lepattanó, 11 gólpassz) zárt, Robinson 34 pontjába 10/14 tripla fért bele, amellyel beállította a franchise-rekordot, Nunn pedig 36 egységig jutott, ami természetesen neki karriercsúcs - mindezt már csak tetézte Jimmy Butler, aki 20 ponttal, 10 gólpasszal és (nyilván...) karriercsúcsot jelentő 18 lepattanóval tripla-duplázott. A Miami története során először fordult elő, hogy két Heat-játékos ugyanazon a meccsen hozzon TD-t, a parádés számsor azonban épphogy csak elég lett a kötelező győzelemhez, a védekezés ugyanis nem nagyon volt most felírva a feladatok közé, úgyhogy a rendes játékidő végén Butler és Robinson két triplájával harcolták csak ki a hosszabbítást, igaz, ott már nem volt pardon: egy 18-0-val (!) kezdett a gárda, ott már nem osztott lapot ellenfelének. Ha nem is egyszerűen, de ezt a meccset is megoldotta Erik Spoelstra csapata, úgyhogy 11-0-s hazai mérleggel tartja magát a holtversenyes második-harmadik helyen Keleten, igaz, következőleg egy kicsit komolyabb teljesítményre lesz szüksége, ugyanis a Lakerst látja vendégül.

Volt esélye a Hawksnak. A meccset ugyan gyengén kezdték a vendégek és hamar 25-10-es hátrányba kerültek, de a kispadról beszálló Vince Carter villámgyorsan berámolt három triplát, felrázta csapatát és onnantól kiélezett mérkőzést vívtak a felek - hamar eltüntette hátrányát az Atlanta és végig tartani tudta a lépést. A negyedik negyed elején egy 13-0-s futással nyolpontos előnybe került a gárda, ám nem tudta végigvinni, az utolsó percben elrontotta a támadásait, közben kapott két triplát, úgyhogy jöhetett a hosszabbítás, ahol viszont már nem volt esélye - a rendes játékidő végén le kellett volna zárnia a küzdelmet, megvolt ehhez a dobása. Ezt viszont nem sikerült megtenni, úgyhogy egy újabb vereséget könyvelhetünk el a nevük mellé, hiába hozott jó számokat De'Andre Hunter (28 pont, 5/10 tripla), vagy Trae Young (21 pont, 9 gólpassz).

A Heat legjobb dobói: Nunn 36/9, Robinson 34/30, Adebayo 30
A Hawks legjobb dobói: Hunter 28/15, Young 21/9, Parker 16/3

Portland Trail Blazers–New York Knicks 115–87

Hamar eldöntötte a Blazers. Nem bízta a véletlenre ezt a mérkőzést a Portland, Damian Lillard már az első negyedben úgy volt vele, hogy döntsük el a lényegi kérdéseket: egymaga 17 pontot szórt a nyitó etapban, a nagyszünetre pedig 19 pontos különbséget építettek ki a hazaiak. A jó támadójátékot az említett Lillard 31 pontja és 8 triplája alapozta meg, de mellette Hassan Whiteside (17 pont, 15 lepattanó, 5 blokk) és Anfernee Simons (16 pont, 4/7 tripla) is hozzátette a magáét, a végére Carmelo Anthony is eljutott 16 pontig és 3/4 tripláig, emellett pedig a védekezésüket is ki kell emelnünk: 2018 novembere óta nem kaptak ilyen kevés pontot, pedig azóta játszottak már hasonló kaliberű csapatokkal, mint ez a mostani Knicks. Az utóbbi meccsek gyengébb teljesítményei után minden szempontból nagyon kellett nekik ez a siker, következőleg pedig idegenben, Denverben bizonyíthatnak

Ennyit tud a Knicks. Edzőváltás ide vagy oda, a New York játékoskerete nem lett tehetségesebb, ez pedig most is egyértelműen kiderült, teljesen reménytelen vereséget szenvedett a társaság. Sem egyénileg, sem csapatszinten nem produkáltak semmi olyat, ami kiemelésre méltó lenne, tükörsimán szenvedték el zsinórban tizedik vereségüket és igazából csak asszisztálni tudtak a Portland játékához - a negyedik negyedben tudtak csak partiban lenni, amikor a hazaiak már befejezettnek ítélték az estét. A Knicks 4-20-as mérleggel, ligautolsóként utazik tovább a Warriorshoz, meglátjuk, hogy a sereghajtó címért folytatott versenyben közvetlen riválisának számító csapat ellen mire lesz képes.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 31/24, Whiteside 17, Anthony 16/9, Simons 16/12
A Knicks legjobb dobói: Randle 15/3, Robinson 14, Trier 13/6

A tabellát IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik