Parádésan dobott, megint egyenlített a Spurs

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 08:30
null
DeMar DeRozan 25 pontig jutott a hazai csapatban (Fotó: NBA Twitter)
Hiába játszott nagyot Nikola Jokics, az ellenállhatatlan támadójátékot bemutató San Antonio Spurs eredményesebbnek bizonyult csapatszinten, úgyhogy kiharcolta a hetedik meccset az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának első körében a Denver Nuggets ellenében (120–103).

 

San Antonio Spurs–Denver Nuggets 120–103

Jobban dobott, életben maradt a Spurs. Vereség esetén véget ért volna a szezon a San Antonio számára, és a hazai alakulat ennek megfelelő hozzáállással kezdte a találkozót, két vereség után most sokkal agresszívebben, extra koncentrációval lépett pályára Gregg Popovich csapata. Ehhez ezúttal parádés dobóforma is párosult, a texasi alakulat 67 százalékkal célzott mezőnyből az első negyedben, így tízpontos előnyt épített fel, majd bár a festékbeli problémák (Nikola Jokics és a Denver gyakorlatilag agyonverte őket innen) miatt szoros lett a küzdelem, összességében annyira pontosan dobtak a hazaiak, főleg kintről, hogy az elégnek bizonyult a győzelemhez. Az igazi áttörés a negyedik negyedben érkezett, amelyet 22–4-gyel (!) kezdett a gárda. Innentől nem volt kérdés, négy triplát is elsüllyesztettek ebben az időszakban Belinelliék, és összességében 120 dobott ponttal, 57 százalékos (!) mezőnymutatóval, 41 százalékos triplázással, mindössze hét eladott labdával zárták az összecsapást. LaMarcus Aldridge (26 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz) és DeMar DeRozan (25 pont, 7-7 lepattanó és gólpassz) mellett ezúttal az összes kezdőjátékos 50 százalék felett célzott, a padról pedig 19 pontot és 3/3 triplát jegyzett Rudy Gay, úgyhogy minden összeállt – ezzel visszavágtak ellenfelüknek, és kiharcolták a hetedik meccset, amelyet idegenben kell megnyerniük a továbbjutáshoz.

Nikola Jokics bemutatót tartott, de ez sem volt elég. Remek szériája van a Nuggets fiatal vezérének, és ezúttal minden korábbi teljesítményét felülmúlta, gyakorlatilag megállíthatatlan volt, a nála többször hiányolt agresszivitással sem volt problémája – karriercsúcsot és Nuggets-playoffrekordot jelentő 43 pontot szórt 19/30-as mezőnymutatóval, de leszedett 12 lepattanót és kiosztott 9 gólpasszt is. A harmadik negyedben egymaga 8/9 jó dobással tartotta egálban csapatát, és összességében rá építve nyert 72–36-ra (!) a festékből a Denver. A többiek ezúttal nem igazán nőttek fel a feladathoz, kintről csak 25 százalékkal tüzeltek, s a védekezésük egyáltalán nem tudta tartani a Spurs tempóját. Ezért a záró etap elején megérkező hullámvölgy eldöntötte a találkozót, az ott beszedett hátrányt már nem tudták eltüntetni, úgyhogy hiába Jokics szenzációs meccse, szükségük lesz még egyre – a fiatal gárda rögtön sok mindent megtapasztal a rájátszásból, például egy hazai hetedik meccs feszültségét is…

NBA, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
NYUGATI FŐCSOPORT
San Antonio Spurs–Denver Nuggets 120–103
(34–24, 30–36, 26–25, 30–18)
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 26/3, DeRozan 25, Gay 19/9
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 43/6, Murray 16/3, Harris 14/6
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik