Ovecskin: 100 pont, Capitals: hazai zakó

Vágólapra másolva!
2010.03.29. 09:20
null
Nagyon küzdött, de 0–4-ről csak szépíteni tudott a Capitals (fotó: Action Images)
A New Jersey Devils együttese 5–1-es vereséget szenvedett a keleti rivális Philadelphia Flyers otthonában az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A Pittsburgh Penguins szétlövés után győzött hazai pályán a Toronto Maple Leafs ellen, míg a Washington Capitals borzalmas első harmad után kapott ki a Calgary Flamestől.

A Calgary Flames elleni találkozón Alekszander Ovecskin pályafutása ötödik szezonjában negyedszer is elérte a 100 pontos határt, az orosz játékosnak mégsem volt sok öröme volt góljában és gólpasszában, tudniillik a Capitals a második és a harmadik harmadban már csak a tisztességes vereségért hajtott.

A Calgary Flames ugyanis az első harmadban teljesen beszorította a hazai jégen játszó washingtoniakat, és Jarome Iginláék négyszer is mattolták az ellenfelet. Ales Kotalik, Ian White, Jay Bouwmester és Niklas Hagman is betalált, Jose Theodore pedig három találat és 10 perc után kénytelen volt lekorcsolyázni a kapu elől.

A folytatásban ugyan mindkét harmadot megnyerte a Caps, sőt a kapura lövési arány is jócskán a fővárosiak felé billent a végső dudaszó pillanatában (34:22), mégis Ovie 100. szezonbeli pontja vigasztalhatta némelyest a hazaiakat.

A gólkirályi címért zajló versenyben azonban továbbra is Sidney Crosby áll jobban, ugyanis a „főpingvin” kétszer is betalált a Toronto Maple Leafs ellen szétlövés után nyerő Pittsburghben. A Penguinsben Brooks Orpik három gólpasszt is kiosztott.

Nem a korábban említett Theodore volt az egyetlen neves kapus, akit lecseréltek a legutóbbi játéknapon. Jacques Lemaire, a New Jersey vezetőedzője is pihenőt szavazott Martin Brodeur számára, miután a Devils 4–0-ra „égett” Philadelphiában. A Philly végül 5–1-re győzött.

A St. Louis-i Keith Tkachuk 38. születésnapján győztes gólt szerzett az Edmonton elleni csatában.

 NHL
156. JÁTÉKNAP
St. Louis Blues–Edmonton Oilers   2–1 
San Jose Sharks–Colorado Avalanche  4–3 
Philadelphia Flyers–New Jersey Devils  5–1 
Pittsburgh Penguins–Toronto Maple Leafs  5–4 – szétlövés után
Chicago Blackhawks–Columbus Blue Jackets  2–4
Washington Capitals–Calgary Flames  3–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik