Nyolcvan ponton tartotta a Clipperst a Chicago

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2015.12.11. 09:38
null
Nyolcvan ponton tartotta a Chicago Bulls a Los Angeles Clipperst (Fotó: Reuters)
Szezoncsúcsokat döntött a Chicago Bulls a Los Angeles Clippers ellen az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, Derrick Rose-ék így szoros győzelmet arattak a Blake Griffint elveszítő nyugati gárda ellen. Az Oklahoma City kulcsembereivel nem tudott mit kezdeni az Atlanta, így Duranték újabb győzelmet könyvelhettek el, a „kiesési rangadót" Andrea Bargnani előlépésével hozta a Brooklyn, a Kings pedig egylabdás meccsen múlta felül a New Yorkot. 

 

Brooklyn Nets–Philadelphia 76ers 100–91

Csak a várt színvonal. Botrányosan gyengén kezdtek a csapatok, különösen támadásban, az első negyed jeleneteiből egy kisebb bakiparádét össze lehetne vágni – ebből a Nets jött ki jobban, több mint tízpontos előnyt épített ki. Nem tartott azonban ez sokáig, ahogy egy kicsit összekapta magát a Philly, kiegyenlített lett a meccs és a negyedik negyed elején még vezettek is a vendégek, ám a Brooklyn egy 18–6-os rohammal ismét meglépett, innen pedig már nem volt visszaút a Sixers számára.

Bargnani kihasználta a lehetőséget. Brook Lopez ezúttal hamar faultgondokba került és csak 19 percet tölthetett pályán, azonban az olasz magasember remekül pótolta: 23 pontos szezoncsúcsot szállított 23 perc alatt és fontos kosarakat szerzett a negyedik negyedben. Mellette Young, valamint a szintén padról érkező Shane Larkin emelhető ki a hazaiaknál, az irányító volt a motorja a Nets futásának a záró etapban, így az is belefért, hogy Lopez mellett Jack se tegyen hozzá sok értékelhetőt. A vendégeknél a 22 pontos, 10 lepattanós Okafor, illetve a padról 17 egységgel szezoncsúcsig jutó McConnell (6/9 mezőnyből, 3/4 tripla) csipkedte magát leginkább.

A Nets legjobb dobói: Bargnani 23, Young 18, Larkin 14
A 76ers legjobb dobói:
Okafor 22, McConnell 17/9, Holmes 14

Chicago Bulls–Los Angeles Clippers 83–80

Majdnem elrontotta a Chicago. Szinte a teljes mérkőzés során remekül játszott a Bulls, a parádés védekezés mellett a 24-ig jutó Pau Gasol vezérletével már 16 pontos előnyt építettek ki a harmadik negyedben és úgy tűnt, hogy eldőlt a meccs. Ám Blake Griffin kiállítása (Gibson arcát találta el) feltüzelte a vendégeket, előlépett a cseresor és eltüntették a hátrányt – 66–66-nál utolérték ellenfelüket. Az utolsó bő hét percben azonban ismét a Bulls vette kézbe az irányítást, Derrick Rose egymaga beszórt kilenc pontot, az utolsó percbe érve elsüllyesztett egy kulcsfontosságú floatert és bár Paulnak a végén volt még öt másodpercre egy triplára, ez végül kimaradt.

Bulls-szezoncsúcsok. Jimmy Butler egy nappal azután, hogy 36 pontos karriercsúcsot dobott, most nyolc gólpasszt osztott ki, ami tőle a legtöbb ebben a szezonban – akárcsak Pau Gasol három triplája. Emellett a hazaiak most kapták a legkevesebb pontot a festékből és összesen is, most ütötték be a legkevesebb faultot, illetve Noah, valamint Mirotic is szezoncsúcsot döntött a lepattanók terén. A remek teljesítményt Rose negyedik negyede koronázta meg, így vissza tudták verni a Clippers rohamait, ahol egyébként a kiállított Griffin mellett maximum Jordant és Wesley Johnsont lehet csak a pozitív oldalon említeni.

A Bulls legjobb dobói: Gasol 24/9, Butler 14, Gibson 12
A Clippers legjobb dobói:
Griffin 18, Paul 12/6, Jordan 10

Oklahoma City Thunder–Atlanta Hawks 107–94

Tökéletesen játszott a Thunder. Egy 35 pontos negyeddel már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést az OKC, a félidőre már tíz pont feletti előnyt épített ki, ami volt 17 is – ugyan innen nyolc-tíz egységre zárkózott fel a Hawks, a hazaiak végig kézben tartották a meccset. Kevin Durant tripla duplázott, Russell Westbrook ettől négy lepattanóval maradt el, de ezúttal Serge Ibaka is remekelt (23 pont, 10 pattanó) – egyre inkább látszik a rendszer a csapatnál és egyre kevesebb az egy-egyezés. Érdekesség, hogy ez mindössze a második olyan meccsük volt, amikor Durant és Westbrook is kiosztott tíz-tíz gólpasszt, de az első olyan, amikor ez győzelmet ért.

Magasemberek megfogva. Főleg Ibaka és Adams érdeme, hogy a Millsap-Horford páros összesen 16 pontot tudott hozzátenni a meccshez, az erőcsatárnak dobása is alig akadt – az pedig nem is meglepő, hogy majdnem hússzal több lepattanót szedtek a hazaiak. Az Atlanta játéka így eléggé akadozott, Jeff Teague betöréseire, illetve a Korver,Bazemore páros tripláira építettek, de egyrészt jól védekezett a Thunder, másrészt Westbrookék tempóját nem tudták tartani a vendégek – ugyan a kinti dobásokkal felzárkóztak egyszer, az OKC hamar visszaállította a biztos különbséget.

A Thunder legjobb dobói: Durant 25/6, Westbrook 23/9, Ibaka 23/3
A Hawks legjobb dobói:
Bazemore 22/12, Teague 18/3, Korver 12/12

Sacramento Kings–New York Knicks 99–97

Megvolt a Knicks esélye. Ugyan szűk három negyeden keresztül az történt a pályán, amint a Sacramento szeretett volna, a vendégek ledolgozták 19 pontos hátrányukat és labdájuk volt a győzelemhez is. Carmelo Anthony (23 pont, 14 lepattanó) vezérletével közelítettek a Kingsre, ám Rajon Rondo révén menekült előre a hazai csapat – 99–97-nél aztán kevesebb, mint öt másodperccel az órán Collison hagyta el a labdát, Anthony dobhatott egy hármast, ám az a dudaszó pillanatában lejött a gyűrűről. A Knicks így sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, egy nagy futás nem tudta eltüntetni a festékbeli hiányosságaikat, valamint a 17 gólpasszra jutó 19 eladott labdát sem.

A festékben dominált a Sacramento. Rajon Rondo egy lepattanóval maradt el a tripla duplától, DeMarcus Cousins pedig folyamatosan támadta a gyűrűt – 25 dobásból végül 27 pontig jutott. Erre a párosra építve a Kings 62–26-ra (!) győzött a festékből úgy, hogy a lepattanózást a New York nyerte, így hiába dobtak háromszor annyi triplát a vendégek (3 és 9), ez végül kevésnek bizonyult az üdvösséghez. Jól jelzi a győzelem fontosságát a hazaiak részéről, hogy Rondo és Casspi 40, Gay 39, Cousins pedig 36 percet töltött parketten, összesen pedig csak nyolc játékos lépett náluk pályára.

A Kings legjobb dobói: Cousins 27, Rondo 16/3, Collison 16
A Knicks legjobb dobói:
Anthony 23/3, Afflalo 14, Porzingis 13/3

NBA, ALAPSZAKASZ
Brooklyn Nets–
Philadelphia 76ers 100–91
Chicago Bulls–
Los Angeles Clippers 83–80
Oklahoma City Thunder–
Atlanta Hawks 107–97
Sacramento Kings–
New York Knicks 99–97

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik