Nyerőszériában a Canucks, a Blues és a Flyers

Vágólapra másolva!
2010.11.07. 12:37
null
Malhotra gólja pecsételte meg a Red Wings sorsát Vancouverben (fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján az elmúlt két idény bajnoka, a Chicago Blackhawks és a Pittsburgh Penguins egyaránt idegenben lépett pályára, és mindkettő szétlövésben nyert. A négypontos Jonathan Toews vezette Blackhawks az Atlanta Thrashers vendégeként nyert 5–4-re, míg a Pens a Phoenix Coyotes otthonában gyűjtötte be a két pontot 4–3-mal.


Az Atlanta háromszor is vezetett a címvédő ellen az NHL szombati játéknapján, de a Blackhawks elsősorban az ellenállhatatlanul játszó Jonathan Toews (2 gól, 2 assziszt), Patrick Kane (2 gól, 1 assziszt) párosnak köszönhetően tartotta a lépést a Thrashersszel, és végül szétlövésben nyert 5–4-re. A hazaiaknál az utolsó párban épp az a Dustin Byfuglien hibázott, aki az előző szezonban jó játékával még a chicagóiakat segítette a Stanley-kupa elnyeréséhez.

Jaroslav Halák, a St. Louis Blues kapusa a Boston Bruins ellen 150 perc után újra gólt kapott, de így is ő volt a mérkőzés hőse, miután csak Gregory Campbell tudta bevenni a hálóját a rendes játékidőben, míg a szétlövésben két alkalommal is hárított, csapata így 2–1-re nyert.

A St. Louis így a Philadelphiához és a Vancouverhez hasonlóan hatmérkőzéses győzelmi sorozatban van. A Flyers a pocsék formát mutató, hét összecsapás óta nyeretlen New York Islanders vendégeként győzött 2–1-re, míg a Vancouver látványos csatában 6–4-re múlta felül a kanadai túrája végére érő Detroit Red Wingset.

A korábban a Calgaryt és az Edmontont is megverő Vörös Szárnyak a két gólt szerző Niklas Kronwall vezetésével a harmadik harmad elején is vezettek még 4–3-ra, ám ezt követően az egyaránt szezonbeli első gólját ütő Jannik Hansen és Alexander Edler is a hazaiak részéről talált be, így a Canucks fordított, Manny Malhotra találata pedig végleg a kanadaiak javára döntötte el a találkozót.

A szoros mérkőzéseket hozó játéknap legsimább győzelmét a Colorado Avalanche aratta, a denveriek hazai pályán Philippe Dupuis (1 gól, 2 assziszt) és Kevin Porter (2 gól) vezényletével 5–0-ra lemosták a Dallas Starst.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 29. JÁTÉKNAP
 Atlanta Thrashers–Chicago Blackhawks 4–5 – szétlövéssel
 Boston Bruins–St. Louis Blues 1–2 – szétlövéssel
 Carolina Hurricanes–Florida Panthers 3–2
 Columbus Blue Jackets–Minnesota Wild 2–3
 Montreal Canadiens–Ottawa Senators 2–3
 New York Islanders–Philadelphia Flyers 1–2
 Toronto Maple Leafs–Buffalo Sabres 2–3 – szétlövéssel
 Colorado Avalanche–Dallas Stars 5–0
 Phoenix Coyotes–Pittsburgh Penguins 3–4 – szétlövéssel
 Los Angeles Kings–Nashville Predators 4–1
 Vancouver Canucks–Detroit Red Wings 6–4
 San Jose Sharks–Tampa Bay Lightning 5–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik