Nincs rájátszás a San Antonio nélkül

Vágólapra másolva!
2010.04.05. 07:37
null
Manu Ginóbili sokat tett a sikerért (fotó: Action Images)
Sorozatban 13. alkalommal jutott be a rájátszásba a San Antonio Spurs, amely az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 154. játéknapján a Los Angeles Lakers otthonában győzött. Beállította Lenny Wilkens rekordját Don Nelson, aki edzőként a 1332. sikerét aratta.

A San Antonio Spurs a Los Angeles Lakers otthonában biztosította be a jogát a rájátszásban való részvételre. Az egymás utáni 13. playoff-szereplésüket kivívó texasiak a remeklő Manu Ginóbili (32 pont) és Tim Duncan (24 pont, 11 lepattanó) vezérletével győztek a STAPLES Centerben.

A Lakersben szezoncsúcsot (32 pont) dobott Pau Gasol, de mivel rajta és a 22-ig jutó Kobe Bryanten kívül egy játékos sem tudott legalább tíz pontot összeszedni, a kaliforniaiak esélytelenek voltak.

A Spurs győzelme egyben azt is jelenti, hogy a ligaelső Clevelandet már nem lehet befogni, így a Cavs végig élvezheti a hazai pálya előnyét a rájátszásban.

A bostoniakat a rutinos Ray Allen-Kevin Garnett-Paul Pierce trió és Rajon Rondo repítette, a négy kulcsjátékos összesen 84 pontot szórt, ráadásul Garnett a végén rendkívül higgadtan büntetőzött.

A Clevelandben ismét szenzációsan játszott LeBron James (bár a hárompontosmutatója 0/9 volt...), de hiába a 42 pontja, 7 lepattanója és öt asszisztja, társai ezúttal nem nőttek fel mellé.

A rangadón a Boston kezdett jobban és az előnyét végig őrizni is tudta – a harmadik negyedben már kis híján húsz pontra nőtt a Celtics fórja. Miután Mo Williams két technikait is beszedett, a 33 pontig jutó, remekül dobó Allen húsz fölé növelte a különbséget (83–62), és a negyedik játékrész kezdetén is 17 pont (98–81) volt a Kelták előnye. A Cavs hosszú hajrát nyitott és fel is jött öt pontra, majd fordítani tudott (103–104), ám a Boston rutinos klasszisai jobban koncentráltak a finisben.

A találkozó végig rendkívül feszült volt, a bírók hat technikai faultot fújtak, ráadásul kizárták a Cavaliers trénerét, Mike Brownt is.

Don Nelson, a Golden State Warriors edzője pályafutása 1332. győzelmét érte el, s ezzel beállította Lenny Wilkens csúcsát. Az oaklandiek a Toronto otthonában nyertek egy ponttal, pedig a kanadaiaknál Chris Bosh 42 egységig jutott.

Washingtonban csapott össze a szezon két leggyengébb mutatójával szégeynkező csapat, s ebből a házigazda Wizards jött ki jobban, amely Andray Blatche vezérletével tíz ponttal győzött a Nets ellen.

Hosszú sorozatot tört meg a New York, amely a Los Angeles Clippers otthonában nyert – ilyen utoljára 1998. március 25-én történt. A Clippers az 50. vereségét szenvedte el a szezonban, igaz, ez nem meglepő: amióta 1984-ben átköltözött San Diegóból Los Angelesbe, ez 18. alkalommal esett meg.

 

NBA
ALAPSZAKASZ, 154. JÁTÉKNAP
Indiana Pacers–Houston Rockets 133–102
Orlando Magic–Memphis Grizzlies 107–92
Washington Wizards–New Jersey Nets 109–99
Toronto Raptors–Golden State Warriors 112–113
Oklahoma City Thunder–Minnesota Timberwolves 116–108
Los Angeles Clippers–New York Knicks 107–113
Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 117–113
Los Angeles Lakers–San Antonio Spurs 81–100

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik