NHL: nem akármilyen győztes góllal ért véget a Nashville sorozata

Vágólapra másolva!
2019.11.01. 06:50
null
Tkachuk (fehérben) varázslata győzelmet ért (Fotó: yahoo.com)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság péntek hajnali két mérkőzésén a Montreal Canadiens a Vegas Golden Knights otthonában, míg a Calgary Flames a Nashville Predators vendégeként győzött egyaránt gólzáporos, hosszabbításos mérkőzésen. Utóbbinak ráadásul véget ért a négy győzelmet számláló sorozata.

A Nashville legutóbbi négy mérkőzését egyaránt megnyerte, és a Calgary Flames ellen a harmadik harmad elejéig úgy tűnt, hogy meglesz az ötödik siker is, hiszen a Predators 4–1-es előnnyel fordult a záró 20 percre.

Ekkor azonban hihetetlen feltámadást produkált a Flames és a 17. percre feljött 4–4-re, ám a Nashville a 2+2-vel záró Austin Watson második góljával ismét előnybe került. A kanadaiak azonban 39 másodperccel a vége előtt ismét egyenlítettek, Matt Tkachuk volt eredményes.

S ha egy üzlet beindul: az ötszörös NHL All-Star Keith Tkachuk legidősebb fia a hosszabbítás ötödik percében az alábbi remekbe szabott góllal szerezte meg csapatának a győzelmet, egyben zárta le a Predators sikerszériáját.

TKACHUK GYŐZTES GÓLJA

NHL, ALAPSZAKASZ
Vegas Golden Knights–Montreal Canadiens 4–5 – hosszabbítás után
Nashville Predators–Calgary Flames 5–6 – h. u.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik