NHL: újabb Ovecskin-tripla, újabb Washington-győzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.15. 07:07
null
Remek formában van a címvédő Washington
A Las Vegas második hokiszezonja továbbra is sokkal nehezebben alakul, mint az első: az NHL Nyugati főcsoportjának középmezőnyében tengődő Golden Knights ezúttal a New Jersey ellen futott bele kínos vereségbe. A nevadai csapat az első harmadban 3–0-ra, a másodikban 4–1-re vezetett, de a liga egyik leggyengébbnek tartott gárdája felállt a háromgólos hátrányból, és Nico Hischier hosszabbításos góljával legyőzte a legutóbbi döntőst.

A másik sivatagi csapat, az Arizona Coyotes ellentétes utat járt be, mínusz háromról múlta felül hosszabbításban a New York Rangerst – a győztes gólt Derek Stepan szerezte.

A Pittsburgh a 48 védést bemutató Casey DeSmith bravúrjainak köszönhetően is verte meg a Bostont, a Matt Murray sérülése miatt lehetőséget kapó kapus eddig remekül megállja a helyét a Penguinsnél.

A bajnok Washington gólzáporos találkozón intézte el a Carolinát. A rendes játékidőben Alekszandr Ovecskin zsinórban a második meccsén ért el mesterhármast, de a Hurricanes ellen ez is csak az ikszre volt elég. A szétlövésben aztán a hatodik sorozat döntött, Jakub Vrana vitte be a Capitals győztes találatát. A Washington zsinórban négy mérkőzést nyert meg, azonban még így is tízzel kevesebb pontja van, mint a ligaelső Tampa Baynek.

NHL, ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–Vegas Golden Knights 5–4 – hosszabbítás után
New York Rangers–Arizona Coyotes 3–4 – hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins–Boston Bruins 5–3
Carolina Hurricanes–Washington Capitals 5–6 – szétlövéssel
Detroit Red Wings–Ottawa Senators 2–4
St. Louis Blues–Colorado Avalanche 4–3 – hosszabbítás után
Chicago Blackhawks–Winnipeg Jets 3–4 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Philadelphia Flyers 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik