NHL: tíz napon belül másodszor nyert 0–4-ről a Panthers

Vágólapra másolva!
2019.11.22. 07:45
null
Aaron Ekblad a Panthers győztes gólját üti (Fotó: nhl.com)
A második harmad 19. percében 0–4-re állt, még abban a játékrészben megfelezte (!) hátrányát, az utolsó periódusban egyenlített, majd a hosszabbításban kiharcolta az 5–4-es győzelmet a Florida Panthers az Anaheim Ducks ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerint péntek hajnali programjában.

 

A floridaiak közül Brett Connolly és Aaron Ekblad egyaránt kétszer talált a kapuba, a győztes gólt Ekblad a ráadás 22. másodpercében ütötte.

A Florida tíz nappal ezelőtt a Bostont is négygólos hátrányból győzte le (szétlövésben), és e két nagy talpra állással csatlakozott az 1983–84-es, Wayne Gretzky-féle Edmonton Oilershez – az NHL-ben csupán e két csapat volt képes egy szezonon belül egynél több meccset megnyerni legalább négygólos hátrányból.

A címvédő St. Louis 5–0-ra győzött otthon a Calgary ellen. A kapus Jordan Binnington hibátlan mutatóval, 40 védéssel, míg Zach Sanford négy ponttal, egy góllal és három gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez. A St. Louis a legutóbbi 12 találkozójából kilencet megnyert.

A New York Islanders hosszabbításban győzte le a Pittsburghöt, ezzel sorozatban a 16. mérkőzésén szerzett pontot, amivel klubrekordot állított fel. A korábbi csúcsot 1982-ben érte el a gárda. A két csapat két nappal ezelőtt Pittsburghben találkozott egymással, és akárcsak akkor, ezúttal is Brock Nelson ütötte a döntő gólt. Neki a mostani volt pályafutása 500. NHL-mérkőzése.

Az Arizona otthonában aratott győzelemmel mutatkozott be a Toronto kispadján Sheldon Keefe, akit az egy nappal korábban menesztett Mike Babcock utódjául neveztek ki.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Buffalo Sabres 3–2
Carolina Hurricanes–Philadelphia Flyers 3–5
Columbus Blue Jackets–Detroit Red Wings 5–4
Florida Panthers–Anaheim Ducks 5–4, hosszabbítás után
New York Islanders–Pittsburgh Penguins 4–3, hosszabbítás után
Minnesota Wild–Colorado Avalanche 3–2
Nashville Predators–Vancouver Canucks 3–6
St. Louis Blues–Calgary Flames 5–0
Chicago Blackhawks–Tampa Bay Lightning 2–4
Dallas Stars–Winnipeg Jets 5–3
Arizona Coyotes–Toronto Maple Leafs 1–3
Vegas Golden Knights–San Jose Sharks 1–2, hosszabbítás után
Los Angeles Kings–Edmonton Oilers 5–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik