NHL: szétlövés után nyert a Lightning a Capitals ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.04. 08:02
null
Tampai gólöröm (Fotó: AFP, 2019)
A Tampa Bay Lightning hosszabbítás után, szétlövésben nyert a Washington Capitals ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján.

 

A másik rangsoroló mérkőzésen a 2018-ban Stanley-kupa-döntős Vegas Golden Knights úgy nyert 5–3-ra a Dallas Stars ellen, hogy bő tíz perccel a találkozó vége előtt még 3–1-es hátrányban volt, de aztán öt perc alatt fordítani tudott.

A rájátszás selejtezőjében négy párharcban a második mérkőzésekre került sor: háromban egyenlítettek, egyedül a Carolina Hurricanes jutott a továbbjutás küszöbére a 2–0-s előnnyel. A csapat hőse Andrej Szvecsnyikov volt, aki mesterhármassal járult hozzá a 4–1-es győzelemhez a New York Rangers ellen.

Háromszor talált a kapuba az Edmonton Oilers ásza, Connor McDavid is. A csapatkapitány a meccs elején ütött duplájával előbb kétgólos előnyt épített, majd amikor a Chicago Blackhawks 3–3-nál utolérte a kanadai gárdát, akkor a később győztesnek bizonyuló gólt is megszerezte.

A Pittsburgh Penguins kapitánya, Sidney Crosby szintén kivette részét csapata sikeréből, kevesebb mint öt perc elteltével már eredményes volt. Rajta kívül a vele egy sorban szereplő két fiatal nyújtott kiemelkedő teljesítményt: Conor Sheary két gólpasszal, Jake Guentzel egy-egy találattal és előkészítéssel járult hozzá a Montreal Canadiens felett aratott győzelemhez. A kapus Matt Murray 27 védést mutatott be.

A Nyugati főcsoport kanadai párharcában a Winnipeg Jets úgy tudott egyenlíteni – 3–2-es sikerével – a Calgary Flames ellen, hogy legjobbjai közül nélkülözte Patrik Lainét és a Mark Scheifele-t, mivel mind a ketten megsérültek az első mérkőzésen.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. Most csak azok a csapatok folytathatják, amelyeknek a szünet előtt reális esélyük volt a rájátszásba kerülésre. A talpon maradt 24 együttes két helyszínen, Torontóban és Edmontonban játszik zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel „buborékban”.

A Keleti és a Nyugati főcsoport első négy helyezettje rangsoroló körmérkőzéseket játszik, míg a fennmaradó 8-8 csapat három győzelemig tartó selejtezőt vív, amíg ki nem alakul a rájátszás 16 szereplős mezőnye.

NHL, ALAPSZAKASZ
SELEJTEZŐK

Calgary Flames–Winnipeg Jets 2–3
Az állás: 1–1
Pittsburgh Penguins–Montreal Canadiens 3–1
Az állás: 1–1
Edmonton Oilers–Chicago Blackhawks 6–3
Az állás: 1–1
Korábban közölt eredmény
Carolina Hurricanes–New York Rangers 4–1
Az állás: 2–0
A párharcok az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak.

RANGSOROLÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Tampa Bay Lightning–Washington Capitals 3–2, szétlövéssel
Vegas Golden Knights–Dallas Stars 5–3
A csapatok körmérkőzéseket vívnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik