NHL: szédületes kezdés New Yorkban; duplázó klasszisok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.30. 07:42
null
Jaromír Jágr (középen) már 720 gólnál jár az NHL-ben (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Florida Panthers a duplázó Jaromír Jágr vezérletével 4–2-es győzelmet aratott az Ottawa Senators otthonában. A New York Islanders és a Detroit Red Wings összecsapása már a tizedik percben 3–3-ra állt, végül 5–4-re nyertek a hazaiak, míg a Washington Capitals 2–1-es hátrányból felállva verte meg a legutóbbi négy meccséből a harmadikat elveszítő, de a playofftagságát már korábban bebiztosító New York Rangerst.

 

A Detroit számára szenzációsa kezdődött a New York Islanders elleni idegenbeli mérkőzés, hiszen 1 perc 46 másodperc után már két góllal vezetett. A hazaiak azonban öt perc alatt fordítottak, majd a Red Wings egyenlített, így máris 3–3-ra állt a meccs – pedig még tíz perc sem telt el.

A második harmadban Frans Nielsen már a 16. másodpercben előnyhöz juttatta az Islanderst, amely nem sokkal később ismét betalált. A Vörös Szárnyak a játékrész közepén Pavel Dacjuk góljával szépítettek – a New York-i együttes 12 meccs után kapott gólt emberhátrányból –, ám az eredmény a későbbiekben nem változott.

A 43 éves Jaromír Jágr, a Florida Panthers klasszisa duplázott az Ottawa Senators otthonában 4–2-re megnyert találkozón, ezzel 720 gólnál jár az NHL-ben, és már csak 11 találat választja el az örökranglista negyedik helyén álló Marcel Dionne-tól. A cseh kiválóság egy sorban szerepelt Jonathan Huberdeau-val és Aleksander Barkovval, akik együttvéve is három évvel fiatalabbak nála.

A góllövőlista élén álló Alekszandr Ovecskin két góllal járult hozzá a Washington Capitals 5–2-es sikeréhez a New York Rangers vendégeként. Az első két harmadban az orosz hokis tartotta a lelket a fővárosiakban, akik a harmadik játékrészben újabb három gólt szerezve – ezekből Jason Chimera kettőt vállalt magára – a maguk javára billentették a mérleg nyelvét.

A Pittsburgh Penguins szétlövésben verte meg a San Jose Sharksot, a Chicago Blackhawks fordulatos meccsen győzte le a Winnipeg Jets együttesét, míg a Calgary Flames véget vetett a Nashville Predators négymeccses győzelmi sorozatának.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Rangers–Washington Capitals 2–5
Carolina Hurricanes–Boston Bruins 1–2 – hosszabbítás után
Nashville Predators–Calgary Flames 2–5
New York Islanders
–Detroit Red Wings 5–4
Ottawa Senators–Florida Panthers 2–4
New Jersey Devils–Anaheim Ducks 1–2
Pittsburgh Penguins
–San Jose Sharks 3–2 – szétlövéssel
Winnipeg Jets–Chicago Blackhawks 3–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik