NHL: sorozatban 18. szétlövését vesztette el a Devils

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.25. 06:44
null
Cory Schneider, a Devils kapusa újabb vesztes szétlövésen van túl (Fotó: Reuters)
Sorozatban 18. szétlövéses mérkőzését vesztette el a New Jersey Devils az észak-amerikai profi jégkorongligában. Az Ördögök a legutóbbi játéknapon 3–2-re kaptak ki a Dallas Starstól.

 

 

Edmonton Oilers–Carolina Hurricanes
A rendkívül rossz formában lévő Carolina Edmontonba látogatott.
Az első harmadban nem született találat, a másodikban aztán megindult a gólgyártás. Az Oilers szerzett vezetést, Taylor Hall passza után Jordan Eberle ütötte első gólját a szezonban. Erre nem sokkal később Riley Nash révén válaszolt a Hurricanes. Két perccel később ismét villant a hazai csapat, ekkor Jesse Joensuu volt eredményes. Nem sokáig tartott az edmontoni öröm, egy percre rá Jeff Skinner alakította 2–2-re az állást.

Az utolsó harmadban aztán lemosta a jégről az Oilers a Hurricanest.

Eberle emberelőnyből meglőtte második gólját is. A vendégek még egyenlítettek Jay Harrison góljával, a folytatás azonban a hazaiakról szólt. Először az újonc elsőkörös Leon Draisaitl talált be, neki ez volt NHL-es karrierje első gólja, aztán Ryan Nugent-Hopkins ütötte meg idei harmadik találatát, majd a végén Matt Hendricks állította be a 6–3-as végeredményt. Vereségével a Carolina továbbra is csoportja utolsó helyén szerénykedik.

New Jersey Devils–Dallas Stars
A New Jersey Devils a Dallas Starst fogadta, és végül szétlövés után kikapott.
Az első harmadban egy gól született, ez a Devils játékosához, Eric Gelinashoz fűződik. A második harmadban fordított a Stars, először Jamie Benn emberelőnyből szerezte meg szezonbéli ötödik találatát, majd Patrick Eaves módosította 2–1-re az állást.

A harmadik harmadban Damien Brunner góljával 2–2-vel zárult a rendes játékidő. A hosszabbításban nem született gól, így szétlövés döntött. Ebben a vendégcsapat volt a jobb, miután Jason Spezza és Jamie Benn is betalált, míg a másik oldalon Mike Cammalleri és Jaromir Jagr is elhibázta a lehetőségét.

A meccset így szétlövés után 3–2-re nyerte a Dallas, a New Jersey ráadásul sorozatban 18. szétlövéses mérkőzését veszítette el.

Anaheim Ducks–Columbus Blue Jackets
Az Anaheim Ducks a Columbus Blue Jacketset látta vendégül. A Ducks nagyon jó formában van, ebben a szezonban eddig csupán egyetlen mérkőzését veszítette el.

Ennek megfelelően fölényben játszott a hazai csapat, és már másfél perc után vezetést is szerzett. Corey Perry emberelőnyből talált be, ezzel pedig kilenc gólnál tart már az idei szezonban. Néhány perccel később Sami Vatanen szintén emberelőnyből 2–0-ra növelte az Anaheim előnyét, ám erre még Scott Harnell válaszolni tudott.

A második és a harmadik harmadban a Columbus már nem tudott betalálni, a hazaiak viszont kétszer is: először Devante Smith-Pelly, majd Ryan Getzlaf köszönt be. A Ducks így simán, 4–1-re megnyerte az összecsapást, 14 pontjával jelenleg vezeti a ligát.

A többi mérkőzésen
A Winnipeg Jets–Tampa Bay Lightning összecsapás a vendégek 4–2-es sikerét hozta. A Colorado–Vancouver találkozón a hazaiak hetet vágtak a Canucksnak, a veterán Jarome Iginla két góllal vette ki a részét 7–3-as sikerből.

 

NHL, ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–Dallas Stars 2–3 – szétlövéssel
Winnipeg Jets–Tampa Bay Lightning 2–4
Colorado Avalanche–Vancouver Canucks 7–3
Edmonton Oilers–Carolina Hurricanes 6–3
Anaheim Ducks–Columbus Blue Jackets 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik