NHL: ritkán látni ilyen hibát, el is ment rajta a meccs – videó

Vágólapra másolva!
2020.01.14. 07:59
null
Brad Marchand (balra) akcióban (Fotó: nhl.com)
Ledolgozta háromgólos hátrányát a Philadelphia Flyers, majd szétlövésben le is győzte a Boston Bruinst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján. A hazai sikerhez az is kellett, hogy Brad Marchand ritka hibát kövessen el a szétlövés utolsó körében: a bostoniak rutinos játékosa egyszerűen elkorcsolyázott a kezdő pontra letett korong felett – de pechjére hozzáért.

„Próbáltam nekiindulni, és egyszerűen elhibáztam a korongot. Ismerem a szabályt, ha hozzáérsz a pakkhoz, akkor elvégezted a büntetődet. Balszerencse. Elég durva, hogy így menjen el egy meccs” – mondta a csata végeztével Brad Marchand, a 2011-es bajnokcsapat tagja.

A Bruins a második harmad derekán 5–2-re vezetett, a játékrész végén 5–4 volt az állás, majd a harmadik periódusban Travis Sanheim gólja teremtette meg az esélyt a Flyersnek a pontszerzésre.

BRAD MARCHAND KIHAGYÁSA

Megszakadt a Calgary ötmeccses győzelmi szériája: a Flames a Montreal vendégeként kapott ki 2–0-ra a hétfői játéknapon. A hazaiak kapusa, Carey Price 31 védést bemutatva pályafutása 46. kapott gól nélküli találkozóját hozta le.

Ugyancsak érintetlen maradt a hálója a 23 kapura lövést hárító Ilja Szamszonovnak, a keleten első Washington 22 éves orosz kapusának első shutoutja volt a Carolina elleni. A fővárosiak mindkét gólját honfitársa, Alekszandr Ovecskin szerezte, aki immár 686 találattal a 11. az NHL örökrangsorában, négy góllal lemaradva a listán 10. Mario Lemieux mögött.

A címvédő és a nyugati főcsoportot toronymagasan vezető St. Louis sorozatban négy győzelemnél jár azzal, hogy saját közönsége előtt 4–1-re nyert az Anaheim ellen.

A New York-i együttesek találkozóján 6–2-re nyert a házigazda Rangers, amelyben az orosz Artemij Panarin két gólig és három asszisztig jutott.

NHL, ALAPSZAKASZ
Montreal Canadiens–
Calgary Flames 2–0
New York Rangers–New York Islanders 6–2
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 6–5, szétlövés után
Washington Capitals–Carolina Hurricanes 2–0
St. Louis Blues–Anaheim Ducks 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik