NHL: presztízscsatát nyert a Pittsburgh, playoffban a Jets

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.26. 07:38
null
A Pittsburgh győztes gólját ütő Bryan Rust fogadja Sidney Crosby gratulációját (Fotó: nhl.com)
Csak a Vancouver tudott győzni a rendes játékidőben az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi játéknapján. A Pittsburgh, a Boston és az Anaheim hosszabbításban, míg a liga legjobb mutatójú csapatát, a Nashville-t fogadó Winnipeg szétlövésben nyert – utóbbi a rangadó behúzásával ki is harcolta a playoffbeli szereplés lehetőségét.

 

Kyle Connor egy góllal és két assziszttal járult hozzá a kétgólos hátrányból visszakapaszkodó Winnipeg győzelméhez, a szétlövés egyetlen gólját Mark Scheifele ütötte. A Jets két kihagyott playoff után játszhat majd ismét a Stanley-kupáért.

Sidney Crosby ütött egy gólt, majd a hosszabbításban Bryan Rust az ő lövésébe szúrt bele – ezzel a találattal aratott fontos győzelmet a Pittsburgh a Philadelphia ellen. Matt Murray 41 védéssel támasztotta meg a „pingvineket”, akik ezzel a sikerrel kisöpörték (4–0) az ősi rivális elleni alapszakaszbeli párharcot.

A bostoni Brad Marchand ebben a szezonban már ötödször ütött győztes gólt hosszabbításban, amivel beállította a ligarekordot.

Adam Henrique két gólt ütött az utolsó harmadban, ezzel megteremtette a lehetőségét annak, hogy az Anaheim a hosszabbításban – Hampus Lindholm találatával – kiharcolhassa a győzelmet az Edmonton ellen.

A Dallas sorozatban nyolcadszor vesztett, ennél hosszabb rossz szériája legutóbb 1976-ban volt – a wild cardért folyó versenyfutás végkifejletéhez közeledve ez semmiképpen sem jó előjel.

NHL, ALAPSZAKASZ
Pittsburgh Penguins–Philadelphia Flyers 5–4 (
1–2, 2–1, 1–1, 1–0) – h. u.
Dallas Stars–Vancouver Canucks 1–4 (1–1, 0–1, 0–2)
Winnipeg Jets–Nashville Predators 5–4 (0–2, 3–2, 1–0, 0–0, 1–0) – szétlövés után
Minnesota Wild–Boston Bruins 1–2 (0–0, 0–1, 1–0, 0–1) – h. u.
Edmonton Oilers–Anaheim Ducks 4–5 (0–0, 3–1, 1–3, 0–1) – h. u.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik