NHL: Ovecskin még sosem ütött ilyen kései győztes gólt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.02. 07:01
null
Alekszandr Ovecskin a győztes gól megszerzése után (Fotó: nhl.com)
…legalábbis az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában. A Washington Capitals az orosz csatár hajrábeli góljával 4–3-ra győzött a Pittsburgh Penguins vendégeként, így a pályaelőnyt visszaszerezve újra vezet a Keleti főcsoport elődöntőjében. Nyugaton a Winnipeg Jets háromgólos hátrányból talpra állva győzte le 7–4-re a Nashville Predatorst, és szintén vezet a párharcában.

 

A Pittsburgh 2–1-re, majd Sidney Crosby góljával 3–2-re vezetett a Washington ellen, ám a harmadik harmad elején Matt Niskanen egyenlített, s 1:07 perccel a vége előtt jött az a bizonyos meccsdöntő Alekszandr Ovecskin-gól. Ilyen kései győztes gólt még sohasem ütött az orosz játékos az NHL playoffjában az ESPN statisztikusai szerint.

Ovecskin jó passzban van, a legutóbbi négy mérkőzésen összesen ötször talált a kapuba.

ALEKSZANDR OVECSKIN GÓLJA


A Nashville álomszerű első harmadot produkálva 3–0-ra vezetett a Winnipeg vendégeként, aztán jött a rémálom – pontosabban a hazaiak álomszerű húsz perce: a kanadaiak négyszer találtak a kapuba a második periódusban úgy, hogy Paul Stastny, Jacob Trouba és Dustin Byfuglien 2:51 perc leforgása alatt lefaragta a hátrányt.

Filip Forsberg a harmadik harmad elején emberelőnyből még egyenlített, de aztán 4:59 perccel a befejezés előtt, Blake Wheeler góljával végleg a Jetshez került az előny. Az utolsó percben Wheeler ütött egy üres kapus gólt is, a végeredményt Brandon Tanev állította be.

BLAKE WHEELER GYŐZTES GÓLJA ÉS A WINNIPEGI ŐRÜLET



NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐK

KELETI FŐCSOPORT, HARMADIK MÉRKŐZÉS
Pittsburgh Penguins–Washington Capitals 3–4
(0–0, 3–2, 0–2)
Az összesített állás: 2–1 a Washington javára

NYUGATI FŐCSOPORT, HARMADIK MÉRKŐZÉS
Winnipeg Jets–Nashville Predators 7–4 (0–3, 4–0, 3–1)
Az összesített állás: 2–1 a Winnipeg javára

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik