NHL: Ovecskin duplázott, 0–2-ről jutott tovább a Washington

Vágólapra másolva!
2018.04.24. 07:46
null
Alekszandr Ovecskint ünneplik a társak, főcsoport-elődöntős a Washington (Fotó: Twitter)
A Washington Capitals idegenben 6–3-ra legyőzte a Columbus Blue Jacketset az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) főcsoport-negyeddöntőjében, ezzel 4–2-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és bejutott a következő körbe.

 

A Washington 0–2-ről fordította meg a párharcot, az első két hazai meccsét ugyanis elveszítette. A hatodik mérkőzésen a fővárosiak a két gólt szerző Alekszandr Ovecskin vezérletével már 3–1-re és 5–2-re is vezettek, mielőtt 6–3-ra megnyerték a találkozót.

A Capitals ezt megelőzően csak egyszer, 2009-ben fordított meg egy párharcot 0–2-ről az NHL rájátszásában, amikor a New York Rangerst múlta felül. A fővárosiak a főcsoport-elődöntőben a Pittsburgh Penguinsszel találkoznak.

Szintén Keleten a Toronto felállt 1–3-ról a Boston ellen, és kiharcolta a hetedik mérkőzést. A Maple Leafs kedd hajnalban a második negyed elején hátrányba került, de alig több mint fél perccel később egyenlített, majd egy üres kapus gólnak is köszönhetően 3–1-re győzött. A mindent eldöntő meccset – magyar idő szerint – április 26-án rendezik a Bruins otthonában. A főcsoport-negyeddöntőben már csak ez az egy párharc nyílt, a továbbjutóra a Tampa Bay Lightning vár.

NHL, 2018 – STANLEY-KUPA-RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
BOSTON BRUINS–TORONTO MAPLE LEAFS, AZ ÁLLÁS: 3–3
Boston–Toronto
5–1
Boston–Toronto7–3
Toronto–Boston 4–2
Toronto–Boston 1–3
Boston–Toronto3–4
Toronto–Boston 3–1
Boston–Toronto
április 25.
WASHINGTON CAPITALS–COLUMBUS BLUE JACKETS, A VÉGEREDMÉNY: 4–2
Washington–Columbus
3–4 – h. u.
Washington–Columbus4–5 – h. u.
Columbus–Washington 2–3 – 2 h. u.
Columbus–Washington 1–4
Washington–Columbus4–3 – h. u.
Columbus–Washington 3–6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik