NHL: olimpiai bajnokkal erősített a Penguins és a Capitals

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.24. 18:59
A Keleti főcsoport egyik legjobb csapata, a Pittsburgh Penguins kétszeres olimpiai bajnok játékossal erősítette meg a keretét az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A 2016-ban és 2017-ben bajnok pennsylvaniai klub egy 2021-es harmadik körös draftjogért szerezte meg Patrick Marleau-t a San Jose Sharkstól. Patrick Marleau-t a San Jose Sharkstól.

A 40 éves csatár Vancouverben és Szocsiban is tagja volt az olimpiai bajnok kanadai válogatottnak, 2003-ban pedig világbajnok lett, azaz már csak a Stanley-kupa hiányzik a gyűjteményéből.

Az aktív játékosok közül a második legtöbb góllal rendelkező Marleau-nak ez a 22. idénye az NHL-ben, ebből – egy kétéves torontói kitérőt leszámítva – a huszadik volt a Cápáknál. A mostani szezonban 58 meccsen tíz gólt szerzett és tíz gólpasszt adott.

Szintén veteránnal erősített a Penguins által üldözött Washington Capitals: a 2018-as bajnokcsapat az orosz Ilja Kovalcsukért egy harmadik körös választási jogot adott a Montreal Canadiensnek az idei draftra. A 36 éves orosz csatár, aki 39 meccsen kilenc gólt és 13 gólpasszt ért el az idényben, szintén a Stanley-kupára hajt, ugyanis 2018-ban az olimpián, míg 2008-ban és 2009-ben a világbajnokságon ért a csúcsra az orosz nemzeti együttessel.

Az NHL-ben ez az utolsó nap, amikor a csapatok játékosokat cserélhetnek. A másik jelentős üzletet a New York Islanders kötötte az Ottawa Senatorsszal: előbbi Jean-Gabriel Pageau személyében egy kiváló, a szezonban már 40 pontnál járó csatárt szerzett meg egy-egy idei első és második körös darftjogért.

A liga legerősebb csoportját a Washington vezeti, két ponttal megelőzve a Pittsburghöt, öttel a Philadelphiát és hattal a jelenleg csak negyedik New York Islanderst.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik