NHL: négy tized másodperccel a vége előtt bukott a Pittsburgh

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.21. 06:57
null
Daniel Alfredsson immáron tizenhét gólnál jár ebben a szezonban (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Pittsburgh Penguins hosszabbítás után kikapott a Detroit Red Wingstől, melynek győztes gólját Daniel Alfredsson szerezte négy tized másodperccel a vége előtt. Az Ottawa Senators otthonában már a 23. másodpercben vezetést szerző Tampa Bay Lightning 5–4-es győzelemmel távozhatott a Canadian Tire Centre-ből, míg a New Jersey Devils ráadásban verte meg a Minnesota Wildot – többek között Jaromír Jágr 704. NHL-góljának köszönhetően.

Hajrázik a Detroit. A mögöttünk hagyott huszonkét idényben egyaránt playoff-szereplő Red Wings legutóbbi hét hazai meccséből már a hatodikat nyerte meg, miután hosszabbítás után 5–4-es győzelmet aratott a kisebb hullámvölgybe kerülő Pittsburgh Penguins felett. A Vörös Szárnyak győztes gólját a meccsen duplázó és egy asszisztot jegyző Daniel Alfredsson szerezte kevesebb mint fél másodperccel a ráadás vége előtt.

ALFREDSSON GYŐZTES GÓLJA AZ UTOLSÓ MÁSODPERCBEN

Elkapta a fonalat a Tampa Bay, amely öt vereséget követően zsinórban az ötödik meccsét nyerte meg. A duplázó Teddy Purcell vezette Lightning már huszonhárom másodperc elteltével előnybe került az Ottawa Senators ellen, amely a folytatásban háromszor is egyenlített, de a harmadik harmadban összeszedett kétgólos hátrányt már nem tudta ledolgozni.

Jaromír Jágr 704. NHL-góljának (is) köszönhetően a New Jersey Devils hazai közönség előtt, és hosszabbítás után 4–3-ra legyőzte a Minnesota Wildot. Az Ördögök sikerének másik letéteményese Adam Henrique volt, aki gólt ezúttal nem szerzett, de három gólpasszával így is döntő érdemeket vállalt a hárommeccses nyeretlenségi sorozat lezárásában.

Az ebben az idényben bárkire veszélyes Philadelphia Flyers a mögöttünk hagyott játéknapon a Dallas Stars orra alá tört borsot, míg az Anaheim Ducks nem bírt a San Jose Sharks mindhárom találatában szerepet vállaló (egy gól, két assziszt) Joe Thorntonnal.

NHL, ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–Minnesota Wild 4–3 – hosszabbítás után
Philadelphia Flyers–Dallas Stars 4–2
Detroit Red Wings–Pittsburgh Penguins 5–4 – hosszabbítás után
Montreal Canadiens–Columbus Blue Jackets 2–3
Ottawa Senators–Tampa Bay Lightning 4–5
Edmonton Oilers–Buffalo Sabres 1–3
Phoenix Coyotes–Florida Panthers 2–1
Los Angeles Kings–Washington Capitals 2–1 – hosszabbítás után
San Jose Sharks–Anaheim Ducks 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik