NHL: nagy verést kapott a Pens; fordulatos meccsen Chicago-siker

Vágólapra másolva!
2018.10.07. 11:03
null
A Montreal saját közönsége előtt ütötte ki a Pittsburghöt (Fotó: nhl.com)
A Pittsburgh Penguins saját közönsége előtt 5–1-re kikapott a Montreal Canadienstől, míg a Chicago Blackhawks hosszabbítás után 5–4-re legyőzte a St. Louis Bluest az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján.

 

A Montreal Canadiens véget vetett a Pittsburgh Penguins elleni ötmeccses nyeretlenségi sorozatának, a két gólt szerző, valamint egy asszisztot kiosztó Paul Byron vezérletével 5–1-re kiütötte a Pingvineket. A Pens kapusa, Matt Murray ugyanúgy 11 gólt kapott az első két meccsén, mint az előző idényben.

A St. Louis Blues hazai jégen 2–0-ra és 4–3-ra is vezetett a Chicago Blackhawks ellen, hosszabbítás után mégis alulmaradt 5–4-re. A vendégeknél Jonathan Toews elkönyvelte az ötödik mesterhármasát az NHL alapszakaszában, és ő lett a franchise történetének ötödik játékosa, aki úgy triplázott egy mérkőzésen, hogy a harmadik gólja a ráadásban a győzelmet jelentette.

Az Anaheim Ducks a 2012–2013-as évad óta először kezdett 2–0–0-s mutatóval, mivel a San Jose Sharks (5–2) után az Arizona Coyotesot (1–0) is megverte. Ez utóbbi találkozón a Kacsák kapusa, John Gibson 41 védéssel járult hozzá a sikerhez, míg a győztes gólt az NHL-újonc Max Comtois ütötte a második harmad utolsó percében.

NHL, ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils
–Edmonton Oilers 5–2
Buffalo Sabres–New York Rangers 3–1
Dallas Stars–Winnipeg Jets 5–1
New York Islanders–Nashville Predators 3–4
Pittsburgh Penguins–Montreal Canadiens 1–5
Tampa Bay Lightning–Florida Panthers 2–1 – szétlövéssel
Toronto Maple Leafs–Ottawa Senators 3–5
Minnesota Wild–Vegas Golden Knights 1–2 – szétlövéssel
St. Louis Blues–Chicago Blackhawks 4–5 – hosszabbítás után
Arizona Coyotes–Anaheim Ducks 0–1
Colorado Avalanche–Philadelphia Flyers 5–2
Calgary Flames–Vancouver Canucks 7–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik