NHL: megállíthatatlan a Tampa orosz szélsője – itt a tizedik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.04. 07:38
null
Tampai gólöröm Nyikita Kucserovval (Fotó: NHL Twitter)
A keleti első Tampa Bay Lightning idegenben, a nyugati listavezető Nashville Predators hazai jégen nyert az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) hétfői játéknapján, és ugyancsak saját közönsége előtt gyűjtötte be egymást követő harmadik győzelmét a Dallas.

 

Nyikita Kucserov tovább nyújtotta pontszerző szériáját: a Tampa Bay Lightning orosz támadója egy góllal és három gólpasszal járult hozzá csapata magabiztos győzelméhez a keleti utolsó, sorozatban hatodszor veszítő New Jersey otthonában. A jobbszélső legutóbbi tíz mérkőzésén mindig szerzett pontot (öt gól, 19 assziszt).

A Nashville nagyobb csatára kényszerült, de végül legyűrte a Buffalót, amely kissé belefáradt tízes nyerő szériájába – immár harmadszor veszített egymás után. Kevin Fiala a második harmad hajrájában ütötte a győztes gólt, Pekka Rinne 21 védéssel fékezte a vendégeket.

A három győzelemből érkező Edmonton 2016 januárja óta először volt kénytelen nélkülözni Connor McDavidet, és a beteg csapatkapitány nélkül viszonylag simán ki is kapott a szintén jó passzban lévő Dallas otthonában; Brett Ritchie egy-egy gólt és gólpasszt is elkönyvelt a hazaiaknál.

NHL, ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–Tampa Bay Lightning 1–5
(0–2, 1–2, 0–1)
Nashville Predators–Buffalo Sabres 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)
Dallas Stars–Edmonton Oilers 4–1 (1–0, 0–0, 3–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik