NHL: már megint egy elsöprő hajrá, itt az új Panthers-rekord

MTI, K. Zs.MTI, K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.02.04. 07:37
null
Mark Pysyk először ütött három gólt az NHL-ben (Fotó: NHL Twitter)
Folytatta jó szereplését a Florida Panthers az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL): a legutóbbi nyolc meccséből a hetediket megnyerő floridaiak a Toronto Maple Leafs vendégeként győztek 5–3-ra magyar idő szerint keddre virradóra.

 

A Panthers a harmadik harmad elején kapott góllal 1–3-ra állt, ezt követően négyszer betalálva fordította meg a meccset. Az NHL-karrierje első mesterhármasát elkönyvelő, szélsőként is bevethető, de alapvetően hátvéd Mark Pysyk ebben az időszakban ütött kettőt a három góljából. Szergej Bobrovszkij 31 védéssel járult hozzá a győzelemhez.

A Floridának ebben a szezonban ez volt a negyedik olyan harmadik harmadja, amelyikben többgólos hátrányt ledolgozva harcolta ki a győzelmet – ez új klubrekord.

A Dallasban Joe Pavelski a 9. percben két gólt lőtt emberelőnyből; előbb nyolc, majd 16 másodperc kellett a vendégcsapatnak ahhoz, hogy kihasználja a fórt. A házigazda New York Rangers hiába egyenlített még az első harmad végén, sorozatban lőtt három találattal meglépett a Stars, a vendéglátók harmadik fórgóljukkal csak csökkenteni tudták a különbséget. A Rangers rutinos svéd kapusa, Henrik Lundqvist az első két harmadban 15 lövésből négy gólt kapott, a záró játékrészre le is cserélték.

A Philadelphia kapusa, Brian Elliott 16 lövést védett, és hibátlan teljesítménnyel zárt – karrierje során 40. alkalommal –, a Flyers pedig 3–0-ra nyert Detroitban. A Red Wings a harmadik harmadban úgy kapott két gólt, hogy emberelőnyben volt – a vendégek a harmadik góljukat már az üres kapuba lőtték. A detroiti alakulat sorozatban a kilencedik vereségét szenvedte el, s ezeken a meccseken csak egyszer szerzett pontot.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Rangers–Dallas Stars 3–5
Toronto Maple Leafs–Florida Panthers 3–5
Detroit Red Wings–Philadelphia Flyers 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik