NHL: magabiztos Islanders-siker a Carolina otthonában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 09:42
null
Nelson volt az Islanders legjobbja, két gólt szerzett és két gólpasszt adott (Fotó: Action Images)
Egyetlen mérkőzést rendeztek észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) pénteki játéknapján, ahol a Carolina Hurricanes a New York Islanders-t fogadta.

Az előző szezonban mindkét együttes csalódást keltő teljesítménnyel zárt a csoportjában. Az összecsapást végig a New York Islanders uralta. Az első harmad végén Johnny Boychuk talált be egy emberelőnyös szituáció végén, majd egy percre rá Brock Nelson alakította 2–0-ra az állást. A második harmadban is az Islanders akarata érvényesült, Brock Nelson második találatával pedig 3–0-s Islanders előnnyel kezdhették meg az utolsó harmadot a csapatok.

A harmad elején a Carolina is betalált, Nathan Gerbe szerzett gólt emberelőnyből. Erre jött a válasz, először Mikhail Grabovski, majd Travis Hamonic mattolta Cam Wardot, ezzel pedig 5–1-es előnyre tett szert a New York. A Hurricanesnek innen már csak a szépítésre futotta, először Chris Terry, majd Eric Staal is betalált, de már ez is kevésnek bizonyult a pontszerzéshez, a New York Islanders végül simán, 5–3-ra győzött a Carolina Hurricanes ellen.

A mérkőzés hősei a négypontos Brock Nelson (két gól, két gólpassz), a hárompontos Johnny Boychuk (gól, két gólpassz), és a szintén hárompontos John Tavares (három gólpassz) voltak. 5–3-as sikerével az Islanders győzelemmel rajtolt a 2014–2015-ös NHL szezonban.

NHL, ALAPSZAKASZ, 2. JÁTÉKNAP
Carolina Hurricanes–New York Islanders 3–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik