NHL: klubtörténelmi győzelmet aratott a ligaelső Lightning

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.19. 07:29
null
A tampai Ondrej Palát köszönti csapattársát, az immár egyedüli klubrekorder Steven Stamkost<br />(Fotó: Tampa Bay Lightning Twitter)
A Tampa Bay Lightning 4–1-re megverte vendégét, az Arizona Coyotes legénységét az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) hétfői játéknapján, és ezzel biztossá tette, hogy megnyeri az alapszakaszt, azaz minden párharcában nála lesz a pályaelőny a rájátszásban.

 

A sorozatban az ötödik győzelmét elkönyvelő Lightning története során először szerzi meg az alapszakasz legjobb mutatójú csapatát megillető Presidents’ Trophyt. A floridaiak 56 győzelemmel, 13 vereséggel és négy hosszabbításos vereséggel állnak, azaz van még kilenc mérkőzésük.

Steven Stamkos is történelmet írt a tampaiak soraiban: az első harmadban beütötte 384. gólját, és Vincent Lecavalier-t megelőzve a franchise történetének legtöbb alapszakaszbeli gólt szerző játékosa lett.

Bo Horvatnak a hosszabbítás 16. másodpercében ütött góljával a Vancouver véget vetett a Chicago ötös győzelmi sorozatának, az egymás után harmadszor nyerő Winnipeg pedig beteljesítette a Los Angeles sorsát – a nyugati sereghajtó már elméletben sem reménykedhet a playoffban.

A nyugati negyedik Vegas ellenben nagyszerűen hajrázik, a legutóbbi tíz meccséből a kilencediket is megnyerte. A tabellán előrébb álló San Jose elleni fölényes idegenbeli sikert Reilly Smith egy góllal és három assziszttal, Jonathan Marchessault két góllal és két assziszttal mozdította elő.

NHL, ALAPSZAKASZ
Tampa Bay Lightning–Arizona Coyotes 4–1
(1–1, 0–0, 3–0)
Chicago Blackhawks–Vancouver Canucks 2–3 (1–0, 0–2, 1–0, 0–1) – h. u.
Los Angeles Kings–Winnipeg Jets 2–3 (1–2, 1–1, 0–0)
San Jose Sharks–Vegas Golden Knights 3–7 (2–3, 0–1, 1–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik