NHL: kiütéssel győzött a Nashville, menetel a Washington

MTI/H. Á.MTI/H. Á.
Vágólapra másolva!
2019.10.23. 07:04
null
Hatszor ünnepelhettek a Predators játékosai (Fotó: Twitter)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság szerda hajnali játéknapján a Nashville Predators 6–1-re lemosta az Anaheim Ducksot, a Washington Capitals sorozatban negyedik győzelmét aratva győzött a Calgary Flames otthonában, míg a New York Rangers és a Detroit Red Wings is sorozatban ötödik vereségét szenvedte el.

A Detroit két harmad után még 2–0-ra vezetett hazai pályán a Vancuver Canucks ellen, de a háromgólos Bo Horvat vezérletével fordítottak a vendégek. A Red Wings legutóbbi öt meccsén mind kikapott és négyszer zárt öt kapott góllal.

Jack Eichel a Buffalo mind a négy góljából kivette a részét, két gólpassza mellett a második, hazai győzelmet érő találatát a hosszabbítás negyedik percében lőtte a San José kapujába.

Tuukka Rask, a Boston finn kapusa 28 védéssel és a Toronto legyőzésével ünnepelhette karrierje 500. NHL-mérkőzését. A Bruinsban őrzi jó formáját David Pastrnak és Brad Marchand, akik egyaránt gólt és gólpasszt jegyeztek a találkozón. Pastrnak legutóbbi négy mérkőzésen nyolc gólt szerzett, Marchand sorozatban nyolcadszor zárt ponttal, öt gólja mellett kilenc gólpassza van.

Hiába egyenlített otthon kétszer a Winnipeg, a Los Angeles Kings Anze Kopitar emberelőnyös góljával a 46. percben harmadszor is egygólos vezetéshez jutott, amelyet már meg tudott tartani. A Jets legutóbbi öt mérkőzésén negyedszer veszített, pedig mindannyiszor hazai pályán játszhatott.

Az Arizona Coyotes hosszabbítás után nyert a New York Rangers vendégeként, így sorozatban a negyedik győzelmét aratta.

A Vegas Golden Knights úgy nyerte meg a szétlövést Chicagóban, hogy az első pár után még a Blackhawks vezetett 1-0-ra, de amíg a következő két körben a hazaiak hibáztak, a vendégek értékesítették a rávezetést.

Eric Staal az első harmad közepén 75 másodperc alatt kétgólos előnyhöz juttatta a Minnesotát, amely a 17. percre be is állította a 3-0-s végeredmény az Edmonton ellen. A Wild mindkét kapusa, Alex Stalock és a sérülés miatt lecserélt Devan Dubnyk is hibátlanul zárt, előbb 16, utóbbi 9 lövést védett.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Toronto Maple Leafs 4–2
Buffalo Sabres–San Jose Sharks 4–3 – hosszabbítás után
Florida Panthers–Pittsburgh Penguins 4–2
New York Rangers–Arizona Coyotes 2–3 – h. u.
Detroit Red Wings–Vancouver Canucks 2–5
Minnesota Wild–Edmonton Oilers 3–0
Nashville Predators–Anaheim Ducks 6–1
Winnipeg Jets–Los Angeles Kings 2–3
Chicago Blackhawks–Vegas Golden Knights 1–2 – szétlövéssel
Calgary Flames–Washington Capitals 3–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik