NHL: két hosszabbítás a hetedik meccsen, döntőben a St. Louis

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.08. 06:50
null
Középen Pat Maroon, az est hőse (Fotó: nhl.com)
A St. Louis Blues hazai jégen, kétszeri hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a Dallas Starst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) keddi játéknapján, ezzel összesítésben 4–3-ra megnyerte a Nyugati főcsoport elődöntőjének párharcát, és bejutott a konferenciafináléba.

 

Vince Dunn és a dallasi Mats Zuccarello első harmadbeli gyors gólváltása után sokáig nem született újabb gól, pedig különösen a hazaiak sokat tettek az áttörésért: a második és a harmadik periódus kapura lövési mutatója 31–4 volt a javukra…

Csakhogy Ben Bishop kiválóan védett, 52 lövés hárításával karriercsúcsot ért el (odaát Jordan Binnington 29-cel zárt). Aztán a hosszabbítás második felvonásának hatodik percében Robert Thomas közeli bombája után a korong a kapuvasról Bishop hátára, onnan a kapu előterébe vágódott, és a leggyorsabban eszmélő Pat Maroon közelről bekotorta, eldöntve a párharcot – a Stars 2016 után újra hetedik meccset veszített a Blues ellen.

A GYŐZTES GÓL


 

A St. Louis abban az idényben kikapott a konferenciafináléban a San Jose Sharkstól, de most lehetőség nyílhat a visszavágásra: ehhez az kell, hogy a másik ágon a Sharks hazai pályán megnyerje a Colorado elleni hetedik mérkőzést, amelyet magyar idő szerint csütörtökre virradóra játszanak le.

NHL-RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, 7. MÉRKŐZÉS
St. Louis Blues–Dallas Stars 2–1
(1–1, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0) – két hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3 a St. Louis javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik