NHL: jövőre csatlakozik a bajnoksághoz a 31. csapat

Vágólapra másolva!
2016.06.23. 10:10
Jóváhagyta a Las Vegas-i csapat 2017-es csatlakozását az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) igazgatótanácsa.

„Ez rendkívül izgalmas lehetőség, nemcsak Las Vegasnak, hanem a ligának is” – nyilatkozta Gary Bettman, az NHL első számú vezetője. A liga igazgatótanácsának egyhangúlag meghozott döntése után hangsúlyozta: nagyrészt a Bill Foley által vezetett tulajdonosi kör kitartása és ereje miatt döntöttek a létszámemelés mellett, ugyanis a milliárdos üzletember már három éve dolgozik azon, hogy csapata bekerüljön a bajnokságba.„Ez rendkívül izgalmas lehetőség, nemcsak Las Vegasnak, hanem a ligának is” – nyilatkozta Gary Bettman, az NHL első számú vezetője. A liga igazgatótanácsának egyhangúlag meghozott döntése után hangsúlyozta: nagyrészt a Bill Foley által vezetett tulajdonosi kör kitartása és ereje miatt döntöttek a létszámemelés mellett, ugyanis a milliárdos üzletember már három éve dolgozik azon, hogy csapata bekerüljön a bajnokságba.

Foley 500 millió dollárt fizetett az NHL-nek a csatlakozásért. Együttese a 375 millió dollárból épült és áprilisban átadott, 17 500 férőhelyes T-Mobile Arénában játssza hazai meccseit.

A mezőny legutóbb 2000-ben bővült, akkor a Minnesota és a Columbus 80 millió dollárt fizetett a felvételért. Ezúttal Las Vegas mellett a Quebec City adott be hivatalos kérelmet, de Bettman elmondása szerint az elhúzódó tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre a kanadaiakkal.

A létszámemelés a 2017–2018-as idénytől valósul meg. Az NHL-ben a Las Vegas lesz a 31. klub, ebből 16 a keleti, 15 a nyugati főcsoportban játszik, a lebonyolítás nem változik.

A számos profi bokszgálának otthont adó, 2.2 millió lakosú Las Vegasnak ez lesz az első klubja a négy nagy tengerentúli csapatbajnokságban (NHL, NBA, NFL, MLB).

„Azt akarjuk, hogy mindenki rajongóvá váljon” – mondta Foley, aki bejelentette, hogy már több mint 14 ezer bérlet, és mind a 44 VIP-páholy gazdára talált a 2017–2018-as idényre. Hozzátette, fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést, illetve a nyilvános jégpályák építését is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik