NHL: jókor jött a mesterhármas, a Sharks visszavette a jussát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.01. 07:00
null
Brenden Dillon (San Jose) a helyzet magaslatán, J. T. Compher (Colorado) nem élvezi túlságosan (Fotó: nhl.com)
Logan Couture mesterhármasával a San Jose Sharks 4–2-re győzött a Colorado Avalanche vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) keddi játéknapján, ezzel visszavette a pályaelőnyt a Nyugati főcsoportban zajló elődöntős párharcban. A Columbus Blue Jackets ellenben megtartotta helyzeti előnyét, miután idegenbeli sikere után hazai jégen is legyőzte (2–1) a Boston Bruinst.

 

A Colorado megnyerte az előző nyolc hazai mérkőzését, ám hiába bizakodott a hasonló folytatásban. Kétgólos hátrányból még egyenlítettek a hazaiak az utolsó harmad közepén, csakhogy alig egy perccel később Logan Couture visszaszerezte az előnyt a San Josénak, majd fél perccel a vége előtt ugyanő üres kapus góllal biztossá is tette a vendégsikert. Couture először ütött három gólt playoffmeccsen.

A Columbus Boone Jenner és Matt Duchene révén kétgólos előnyt harcolt ki a második harmad derekára, és bár Jake DeBrusk góljával a Boston szépített a játékrész hajrájában, onnantól nem volt átjárás Szergej Bobrovszkij hálója felé. A meccset 36 védéssel záró orosz kapus a befejező harmadban 15 bostoni lövést hárított.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
Columbus Blue Jackets–Boston Bruins 2–1
(1–0, 1–1. 0–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Columbus javára
NYUGATI FŐCSOPORT

Colorado Avalanche–San Jose Sharks 2–4 (0–2, 1–0, 1–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a San Jose javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik